IN ATENTIA LICEENILOR - Concursul National de Critica Literara Mihail Iordache, editia a IV-a!

Colegiul National Petru Rares Suceava organizeaza, sub egida Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Suceava si Universitatea Stefan cel Mare, a IV-a editie a Concursului National de Critica Literara Mihail Iordache.

Potrivit unui comunicat de presa, transmis de organizatori, concursul se adreseaza liceenilor din intreaga tara si se desfasoara pe doua sectiuni: literatura romana, respectiv literatura straina.

La prima sectiune, participantii vor trimite, in perioada 26 februarie 2009 – 26 aprilie 2009, ca document atasat (format .doc si caractere romanesti: Times New Roman 12; Line Spacing 1,5), pe adresa electronica a Concursului (e-mail: concurscritica@yahoo.com), o lucrare de maxim 3 pagini, cuprinzand recenzia unui volum de beletristica (poezie, proza, teatru), scris de un autor roman si aparut, in prima editie, in anul 2008.

La a doua sectiune, participantii vor trimite, in aceleasi conditii, o lucrare de maxim 3 pagini, cuprinzand recenzia unui volum de beletristica (poezie, proza, teatru), scris de un autor strain si tradus, in prima editie, in anul 2008. Liceenii se pot inscrie exclusiv la una dintre sectiuni. Lucrarile nu vor fi semnate.

Participatii vor trimite in acelasi mesaj, ca document atasat, Fisa de inscriere, completata cu datele solicitate: numele si prenumele; titlul lucrarii; adresa personala; telefon si e-mail; CNP; liceul si clasa; profesorul indrumator.

Din numarul total de participanti, in perioada 27 aprilie 2009 – 10 mai 2009, Juriul preliminar va selecta 20 liceeni, cate 10 pentru fiecare sectiune, care vor participa la etapa finala, ce se va desfasura la Suceava, in perioada 23 – 24 mai 2009.

Finalistii vor sustine o proba scrisa de interpretare critica a unui text la prima vedere. Juriul national va face selectia lucrarilor castigatoare si premierea castigatorilor.

Premiile oferite vor fi in valoare de peste 2.500 de lei. Informatii suplimentare: Colegiul National Petru Rares din Suceava, Strada Mihai Viteazu 24; e-mail: cnpr@warpnet.ro; telefon: 0230-520822, fax: 0330-401178. Persoana de contact: Prof. Gheorghe Cirstian: e-mail: gheorghe_cirstian@yahoo.com; telefon: 0744611757, 0230-531565.

Detalii, in pagina Concursului, aflata pe site-ul www.olimpiade.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bebeluș român născut într-o ambulanță în Italia, mort după numai câteva zile de viață

astăzi, 14:29

Micuțul, relatează Corriere della Sera, s-a născut la numai 34 de săptămâni și a venit pe lume sâmbăta trecută, în timp ce mama sa, o femeie de naționalitate română, ...

Ea este ”diva” din Botoșani pe care instanța o obligă să muncească în folosul comunității!

astăzi, 13:40

Cunoscută în zona emisiunilor mondene și de cancan din România, botoșăneanca în vârstă de 28 de ani va schimba, pentru o vreme, ”peisajul” monden. Asta î...

A plătit 2.000 de euro pentru dreptul de a rămâne ilegal într-un stat Schengen!

astăzi, 12:57

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cu cetățenie R. Moldova, care a prezentat la controlul de...