Doi tineri, raniti dupa ce au urcat intr-o masina condusa de un sofer beat!

Inconstienta celor care urca in masini ai caror soferi sunt in stare de ebrietate ii duce, cel mai adesea, pe patul de spital!

In noaptea de 1 spre 2 martie 2009, ora 01.30, in timp ce I. Fanica, de 26 de ani, din municipiul Husi, judetul Vaslui, posesor al permisului de conducere categoria B din anul 2003, conducea autoturismul proprietate, pe DJ 297, in comuna Todireni, pe fondul consumului de bauturi alcoolice, nu a redus viteza de deplasare intr-o curba la stanga, imprejurare in care a pierdut controlul autoturismului, care a parasit partea carosabila, intrand in coliziune cu un gard.

In urma accidentului, doi pasageri din autoturism, G. Daniel, de 21 de ani, si M. Tudor, de 25 de ani, ambii din comuna Todireni, judetul Botosani, au suferit leziuni traumatice, fiind transportati la spital. In urma investigatiilor de specialitate, nu au fost puse in evidenta leziuni osoase, stabilindu-se ca nu necesita spitalizarea.

"Conducatorul auto se afla sub influenta bauturilor alcoolice, la testarea cu aparatul etilotest stabilindu-i-se o concentratie de 0,50 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital in vederea recoltarii probelor biologice de sange necesare stabilirii alcoolemiei", precizeaza Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

Fata de cnducatorul auto se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice avand o alcoolemie peste limita legala, urmand ca, in functie de pozitia procesuala a victimelor si de numarul de zile de ingrijri medicale necesare pentru vindecarea leziunilor ce le-au fost produse, sa se extinda cercetarile si sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bebeluș român născut într-o ambulanță în Italia, mort după numai câteva zile de viață

astăzi, 14:29

Micuțul, relatează Corriere della Sera, s-a născut la numai 34 de săptămâni și a venit pe lume sâmbăta trecută, în timp ce mama sa, o femeie de naționalitate română, ...

Ea este ”diva” din Botoșani pe care instanța o obligă să muncească în folosul comunității!

astăzi, 13:40

Cunoscută în zona emisiunilor mondene și de cancan din România, botoșăneanca în vârstă de 28 de ani va schimba, pentru o vreme, ”peisajul” monden. Asta î...

A plătit 2.000 de euro pentru dreptul de a rămâne ilegal într-un stat Schengen!

astăzi, 12:57

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cu cetățenie R. Moldova, care a prezentat la controlul de...