Imagini socante, in fata Primariei Botosani! FOTO

Imagini socante, in fata Primariei Botosani! FOTO
Un barbat in varsta de 31 de an, de etnie roma, care locuieste la ghetourile din Parcul Tineretului, a recurs la un gest extrem in fata Primariei Botosani.

Barbatul s-a taiat cu o lama de ras pe ambele maini, fiind nemultumit ca locuieste cu sotia si cei trei copii intr-o singura camera, fara a avea conditii de trai decente.

Desi la fata locului au sosit politisti, jandarmi si paramedici, barbatul nu a lasat pe nimeni sa se apropie de el, amenintand ca se sinucide.

"Nu vreau lux, nu vreau palate, vreau doar o locuinta decenta pentru copiii mei. Locuiesc intr-o camaruta, nu am baie, nu am bucatarie, dormim pe jos, nu vreau decat conditii mai bune pentru copii. Sunt copii buni, merg la scoala, sunt educati, nu sunt in card cu toti tiganii. Sunt altii cu un copil sau doi si au primit repartitie acum si eu cu trei copii nu am primit o locuinta. Stau de cinci ani acolo si mi s-a promis ca mi se da o locuinta cu baie si bucatarie. Am fata de 15 ani. Cum sa se spele de fata cu mine la lighean?", a spus Iulian Caldararu, barbatul care s-a taiat pe maini cu lama.

Dupa minute bune in care a refuzat orice fel de ajutor, protestatarul a fost calmat de viceprimarul Cosmin Andrei, care l-a invitat in birou la o discutie.

Iulian Caldararu a acceptat si ajutorul paramedicilor, care l-au pansat.

“Dumneavoastra sunteti intr-o situatie fericita ca aveti o locuinta deasupra capului, pentru ca sunt cetateni, cu mai multi copii, intr-o situatie disperata. Nu au nici macar acest acoperis si nu am avut deocamdata solutii pentru ei. Erau mai disperati decat dumneavoastra si nu au recurs la gesturile acestea, si asteapta o locuinta din partea Primariei. Prefer sa discutam civilizat. Actiunile si protestele dumneavoastra nu influenteaza deciziile Primariei. Nu putem sa discutam de pe pozitie de forta. Eu nu negociez in genunchi. Daca vreti un dialog civilizat va invit la mine in birou", a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

















 

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mesajul prefectului Sorin Cornilă cu ocazia Sărbătorilor Pascale!

astăzi, 12:22
16

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis un mesaj pentru botoșăneni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.Redăm mai jos mesajul integral: „Dragi botoșăneni,...

Lumina Sfântă, miracol al ortodoxismului, va fi adusă sâmbătă seară de la Ierusalim şi distribuită tuturor parohiilor!

astăzi, 12:06
35

Lumina Sfântă, simbol al Învierii lui Iisus, va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim, sâmbătă seara, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul A...

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
138

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...