Igor Dodon, despre Mihai Eminescu: S-a născut moldovean. A plecat din viață în România

Igor Dodon, despre Mihai Eminescu: S-a născut moldovean. A plecat din viață în România

Marți dimineață, Igor Dodon a depus flori la bustul lui Eminescu de pe Aleea Clasicilor din centrul Chişinăului, la împlinirea a 169 de ani de la naşterea poetului, el afirmând, cu această ocazie, că Eminescu "s-a născut moldovean".

"Mihai Eminescu este un simbol pentru noi toți. Știu că sunt discuții - moldovean sau român. S-a născut moldovean, în Moldova. A plecat din viață în România, după ce acea parte a teritoriului a devenit a României. Sunt ferm convins că este un clasic al nostru, al tuturor și trebuie să învățăm și să studiem opera sa", a declarat Dodon.

El a mărturisit că în studenție a fost pe punctul de a traduce în limba franceză "Luceafărul" lui Eminescu: "Și chiar îmi reușea".

Igor Dodon a fost întrebat și în ce limbă a scris Mihai Eminescu, iar șeful statului s-a limitat să spună doar că poetul "s-a născut în Moldova".

"Cea mai actuală" poezie a lui Eminescu i se pare lui Dodon a fi "Glossă", mai ales că "suntem în campanie electorală": "Noi vom fi la toate rece. Pentru că totu-i val și ca valul trece".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
62

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
390

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
87

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...