Primăria Iași va oferi cinci noi titluri de cetăţean de onoare, doi dintre cei doi oameni vizați fiind născuți pe meleaguri botoșănene, dar care de decenii trăiesc și muncesc în Capitala Moldovei.
Cei cinci sunt medicul Christache Zanoschi, istoricul Ioan Caproşu, actorul Dionisie Vitcu, medicul Cătălina Arsenescu Georgescu şi ambasadorul Vaticanului în România, Miguel Maury Buendia (Nunţiul apostolic în România).
"Ioan Caproşu, fost decan al Facultăţii de Istorie de la Universitatea Al.I. Cuza, este unul dintre cei mai pasionaţi cercetători ai documentelor referitoare la Istoria Iaşului", se arată într-un document-suport întocmit de specialiştii municipalităţii pentru adoptarea unui proiect de hotărâre în şedinţa Consiliului Local (CL), cu privire la acordarea titlului de cetăţean de onoare. Ioan Caproșu este născut pe 26 august 1934, în comuna Mitoc, din județul Botoşani. A absolvit cursurile Facultății de Istorie din cadrul Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. După absolvirea facultății, a rămas în cercetare (la Institutul Xenopol din Iasi), pentru a trece apoi in învățământul superior, astăzi având gradul de profesor universitar. De asemenea, a devenit specialist în istorie economică.În anul 1979 a obținut titlul științific de doctor în istorie cu teza "Camăta în Moldova, până la mijlocul secolului al XVIII-lea".În anul 1975 a fost distins cu Premiul "Nicolae Bălcescu" al Academiei Române. A fost cooptat în Comitetul național de redacție al colecției Documenta Romaniae Historica.În anul 1990, Academia Romnână îi acordă Premiul "B.P. Hașdeu" pentru volumul I din "Monumenta linguae dacoromonorum. Biblia 1688", Pars I, Genesis, 1988 (editat cu Vasile Arvinte).
Dionisie Vitcu s-a născut la data de 15 decembrie 1937 în comuna Ibănești, județul Botoșani. A studiat la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică "Ion Luca Caragiale" din București la clasa prof. Constantin Moruzan, Ion Cojar, Radu Penciulescu (1959-1963). A debutat scenic în anul 1963 cu rolul Cercetaș din piesa "Noaptea e un sfetnic bun", de Alexandru Mirodan, în regia lui Cornel Todea, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, teatru în care va rămâne până în 1967. Începând din anul 1968 este actor al Teatrului Național "Vasile Alecsandri" din Iași, până în anul 1992.