Hutuleac: "CAS nu are nicio vina daca spitalele nu respecta legislatia"!

Hutuleac: "CAS nu are nicio vina daca spitalele nu respecta legislatia"!

Rodica Hutuleac

Presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, Rodica Hutuleac, a tras astazi un semnal de alarma, si a tinut sa le transmita primarilor, prezenti la sedinta de Colegiu Prefectural, ca spitalele pe care le au in subordine vor incheia contracte cu Casa, de la 1 aprilie, doar daca respecta legislatia.

Sefa Casei Judetene de Asigurari de Sanatate a precizat ca autoritatile locale vor trebui sa aiba o foarte buna colaborare cu managerii unitatilor spitalicesti, si doar printr-un efort comun vor reusi sa indeplineasca toate criteriile in vederea clasificarii spitalelor.

“Vreau sa trag un semnal de alarma si sa spun ca din punctul de vedere al Casei de Asigurari de Sanatate, noi nu reprezentam altceva decat niste parteneri de contract in relatia cu spitalele. Aceste contracte se incheie pe baza unei legislatii, sunt contracte civile, conform reglementarilor legislative existente in vigoare. Casa de Asigurari de Sanatate nu va avea nicio vina daca spitalele respective nu respecta acea legislatie si tocmai din acest motiv vreau sa trag un semnal de alarma, pentru ca ne vom trezi la 1 aprilie ca unele spitale nu vor putea incheia aceste contracte. Primarii stiu ce au de facut, au fost informati", a declarat Rodica Hutuleac, presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate.

Si prefectul Cristian Roman le-a cerut primarilor, care au preluat in subordine spitale, sa ia toate masurile pentru ca acestea sa functioneze in conditii optime.

“Rog autoritatile publice locale sa tina cont de ceea ce spune Casa de Asigurari de Sanatate, pentru ca este un partener de contract, care nu face altceva decat sa respecte legea. In luna decembrie a aparut si legea parteneriatului public-privat si este important ca autoritatile locale sa gaseasca parteneri seriosi, care sa vrea sa investeasca in spitale, pentru a asigura servicii medicale de calitate tuturor cetatenilor", a declarat prefectul Cristian Roman.

In cazul in care la inceputul lunii aprilie spitalele nu vor incheia contracte cu Casa de Asigurari de Sanatate, in lipsa unei surse de finantare , acestea sunt in pericol de a nu mai putea functiona.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bunul găsit intact de pompierii botoșăneni după un incendiu devastator: „Nu există cuvinte pentru a descrie emoția simțită” (Foto)

Saturday, 19 October 2024

Într-o încăpere complet distrusă de flăcări, printre rămășițele arse, o icoană a rămas neatinsă. În ciuda intensității focului care a mistuit totul în jur, aceasta...

Cel mai rece episod al toamnei în acest weekend. Temperaturile au coborât în multe zone din ţară sub zero grade!

Saturday, 19 October 2024

Frigul ne-a cam luat prin surprindere. Pentru a doua noapte la rând, temperaturile au coborât în multe zone din ţară sub 0 grade Celsius. Am fost luaţi prin surprindere pentru ...

Universitatea Craiova - FC Botoșani, mâine de la ora 16:00

Saturday, 19 October 2024

Universitatea Craiova joacă pe teren propriu cu FC Botoșani începând cu ora 16:00, în etapa cu numărul 13 din Superliga României. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu CSU ...