HOROSCOP URANIA, săptămâna 4-10 martie 2012

HOROSCOP URANIA, săptămâna 4-10 martie 2012
Berbec
Pentru cei care s-au născut în zodia Berbecului săptămâna viitoare rămâne la fel de importantă într-un plan personală, cu multe surprize, evenimente, întâmplări care se derulează în cascadă, care uneori îi lasă şi pe ei cu gura căscată. Fie ei înşişi sunt eroii unor întâmplări ieşite din comun, fie asistă ori aud de lucruri care îi şochează. Până la un punct aceste evenimente îi pot implica. Dincolo de o ipostază a reacţiei personale se poate anticipa şi o altă situaţie pe care ei o vor trăi, şi anume să fie spectatorii unor evenimente dintre cele mai stranii.

Destul de complicată perioada cuprinsă între 9 şi 10 martie, are o legătură directă cu Casa parteneriatului, se poate reflecta într-un plan personal relaţiile cu soţul şi soţia, unde, în ciuda efortului şi a unui adevărat tur de forţă, de răbdare şi diplomaţie, conflictele minore, dar multe, sacadate şi enervante se pot înşira ca mărgele pe aţă. Mai importantă rămâne însă relaţia cu partenerii. Dacă sunt chestiuni de afaceri aici lucrurile depăşesc nivelul simplei schimbări de atitudine sau de umoare de la o oră la alta.

Aici este vorba de o preocupare a unui partener, de a da cu totul altă turnură fie unei activităţi comerciale, fie câştigului. Se opun, creează situaţii imposibile, ridică obiecţii şi fac tot ceea ce le este în putinţă pentru ca parteneriatul pe de o parte să nu meargă, să stagneze, pe de altă parte să creeze situaţii vicioase, artificiale, de conflict şi, într-o a treia dimensiune, să creeze premizele unei viitoare rupturi.

De aici schimburile de cuvinte tăioase, dar mai ales de argumente care sunt de o parte justificate, de cealaltă parte sunt trunchiate, vicioase sau ţin de capitolul răstălmăciri. Pe acest fundament este puţin probabil că cei născuţi în Berbec să se mai poată înţelege cu cineva. Românul are o vorbă, "să se înţeleagă omeneşte", adică simplu, fără prea multe filosofii şi fără prea multe tertipuri.

Acest tip de dialog simplu şi firesc este imposibil, de altfel în întreaga săptămână, până la urmă, şi cei născuţi în zodia Berbecului vor deveni irascibili şi vor creea la rândul lor, vor alimenta premizele unui conflict care se va dezvolta de-a lungul vremii.

Casa muncii nu este dintre cele mai bune şi aici se poate spune că ziua de 8 martie poate să aducă un accent special. Sunt conflicte neprevăzute, sunt certuri care pot să revină, să renască pe un fond mai vechi sau pe un subiect mai vechi, alteori se poate naşte o adevărată prăpastie între aceşti nativi şi şefii lor sau colegii lor. Înclis să spun că lucrurile ţin de un mod vicios de a munci şi colabora, de a fi conduşi sau coordonaţi de mai mult timp.

Acum doar ies la iveală foarte multe elemente care au zăcut tăcute, înnăbuşite, nevăzute, neauzite. Acum parcă s-au concentrat într-un buchet de nefericiri. Luaţi în calcul şi elementul pe care încă nu-l ştiţi. O persoană cunoscută care vă lucrează pe ascuns sau un necunoscut care vă lucrează pe faţă. Până când veţi afla adevărul va mai trece ceva timp, dar problema nu este că nu cunoaşteţi adevărul în profunzime, în totalitate şi în toate meandrele lui, problema este că se acţionează destul de intens şi de puternic.

Luaţi în calcul şi un fond de antipatie care s-a creeat la un moment dat în jurul dumneavoastră sau de neîncredere, sau de ostilitate, de invidie, de gelozie, de rivalitate care acum creşte la cote alarmante. O zi de paroxism este 8 martie, tocmai datorită momentului de Lună plină care amplifică toate aceste stări, senzaţii şi sentimente. Mai interesant este şi factorul subiectiv, pentru că deşi scandalul încă nu izbucneşte aşa cum se va petrece la un moment dat, totuşi ceea ce simt aceşti nativi este mai puternic.

Până la un punct am putea să spunem că trăirile lor sunt disproporţionate, că sunt mai necăjiţi, mai îngrijoraţi, mai speriaţi şi mai furioşi decât este motivul real. Totuşi, percepţiile lor sunt corecte, au un feeling care nu este deloc departe de adevăr şi, la un moment dat, cum spuneam, peste nişte săptămâni lucrurile vor ţâşni şi cu faţa lor cea adevărată.


Taur

Săptămâna nu este deloc rea pentru cei care s-au născut în zodia Taurului, pentru că se întrunesc condiţiile de bine, de progres sau de protecţie ale celor doi benefici, cel mic şi cel mare, Venus şi Jupiter, care nu numai că se află în Casa I a personalităţii şi lucrează direct pe corpul fizic, dar pot să lucreze şi în planuri subtile, adiacente. Încetul cu încetul aceşti doi benefici se vor apropia, nu vor face conjuncţie până pe 10 martie, acest lucru se va întâmpla după aceea şi le va creea premize bune, personale, de izbândă sau măcar de protecţie în faţa unui rău iminent.

Situaţia este interesantă şi la capitolul celor care desfăşoară activităţi care au legătură cu concepţii superioare despre lume şi viaţă, scară de valori morale, noţiuni juridice, religioase, activitate publică, implicare socială, ideologie, activitate politică, presă şi, până la un anume punct, şi pedagogie, dar mă gândesc mai mult la ipostaza pedagogiei ca profesorat superior, nu ca ipostaza unui profesor la ciclul gimnazial, mai mult lecţia majoră de viaţă.

Pentru aceşti nativi totul începe să funcţioneze armonic pentru că trigonul regal pe semne de pământ care deja s-a construit de vreo zece zile începe să fie din ce în ce mai bine susţinut şi îmbogăţit cu această replică ce vine chiar dinspre semnul lor zodiacal care nu este deloc, dar deloc, puţin lucru.

De aici se pot extrage o serie de premize care pot să se adeverească, nu este obligatoriu, dar creează posibilitatea ca unii nativi să se limpezească într-o opţiune personală, să primească ajutor, să primească o ofertă, să primească o idee, o soluţie, totul este la nivelul gândurilor şi cuvintelor, nu neapărat al contractului şi al activităţii concrete.

Pentru alţii dacă desfăşoară o activitate creatoare se poate vorbi de o răzgândire fecundă. Şi anume renunţaseră cândva la un proiect, acum se întorc la el. Refac o idee, se aşează într-un fel metodic la lucru şi cu răbdare, cu spirit critic, cu luciditate şi cu meticulozitate, insist asupra acestui cuvânt, vor opera toate corecturile necesare, la o lucrare de artă plastică, la o compoziţie muzicală, la o lucrare literară, vor migăli asupra ei pentru a o transforma într-un lucru meritoriu şi valoros. Aşadar, combinaţia este bună şi într-un plan al creaţiei şi într-un plan al ideaţiei şi într-un plan al formării profesionale superioare sau al revigorării.

De fapt, în acest an, în ciuda prezenţei Lunii negre acum în Casa I a personalităţii celor născuţi în Taur, acest moment este totuşi unul dintre cele bune de peste an.

Trăiţi-l cu bucurie şi încercaţi să extrageţi tot ce se poate pe multiple planuri. Depinde şi pe ce Case personale vă vade acest trigon regal în funcţie de ascendentul pe care îl aveţi. Discuţii de taină, discuţii secrete, şoapte şi tot felul de sugestii care vin de la o serie de persoane.

Cei născuţi în Taur pot primi tot felul de mici avertismente, mici semnale care sunt benefice pentru ei. Să fie prudenţi cu anume persoană, să fie discreţi într-o ipostază, să acţioneze într-un anume fel la un moment dat. Locul de muncă rămâne în continuare cel încercat şi va rămâne aşa până în octombrie, acolo este Saturn. De altfel, 9 şi 10 martie sunt nişte zile încărcate şi de stres, apoi şi de lipsă de echilibru.


Gemeni

Pentru cei care s-au născut în semnul Gemenilor începe să se pună cu prioritate accentul acum în existenţa lor de fiecare zi cu privire la persoana lor, la corpul fizic, în sensul unor accidente, boli sau agresiuni, şi tot ceea ce ţine de relaţiile parteneriale cu oprofundă componentă juridică, dar şi numele, renumele, poziţia în societate şi patrimoniu.

Nu vreau să vă sperii, însă în această săptămână se pregătesc din punct de vedere astral nişte premize complicate, dar atât de complicate. Ele sunt pentru toată lumea la fel de greu de trăit, adr într-un chip diferit, în funcţie de spaţiul pe harta astrală a fiecăruia. Pentru cei care s-au născut în semnul Gemenilor aici lucrurile ţin într-un mod explicit de familie, patrimoniu, zona procesuală, zona civilă, partenerială, contractuală, juridică, imaginea şi în sfârşit lucrurile ascunse, nespuse, neştiute sau lucrurile care se pregătesc în taină pentru a-l leza, răni sau deposeda pe un nativ din semnul Gemenilor.

Cealaltă latură este legată de nodzul sud al Lunii, Coada Dragonului, pedeapsa în viaţă, loc de suferinţă şi încercare karmică, acest nod lunar aflându-se acum la 9 grade Gemeni. Acum este un zvon, o avampremieră, după 10 martie, însă, până pe 20 martie vor fi zece zile de foc, vor fi zece zile grele, fiecare trebuie să se gândească unde este vulnerabil, ce probleme are şi să ia măsuri, toate măsurile.

Să nu lase nimic de izbelişte. Tot ce se uită, tot ceea ce nu se ţine sub control se va răzbuna sau se va pierde prin imposibilitate de a administra acest moment complicat. Poate că nu toată lumea are probleme, poate că sunt şi Gemeni fericiţi, poate că nu au atâtea griji pe cap şi, cu siguranţă, sunt feriţi de Dumnezeu.

Este lesne de înţeles că această categorie există pe mai multe segmente de vârstă în funcţie de semnul de generaţie în principal. Pe aceştia acest context nu-i atinge atât de tare, dar asta nu înseamnă că ceea ce spuneam eu că este legat de sensul vieţii şi pedeapsa în viaţă nu este şi asupra acelora un element suficient de important să le dea de gândit. Măcar atât, măcar să se gândească. Sunt momente în care reevaloarea personală de drum, de riscuri, de greşeli făcute este necesară.

Uneori, în preajma marilro sărbători creştine, oamenii se duc şi se spovedesc. Acum, chiar dacă este postul Paştelui, ar trebui ca această spovedanie să nu fie legată neapărat de momentul care va veni, ci de momentul astral care se trăieşte sau de întreaga condiţie, uşurarea sufletească, reechilibrarea interioară, un sfat înţelept de la un duhovnic. Bun.

Poate că unii nu cred în Dumnezeu sau nu sunt ortodoxi ori catolici, sunt de altă confesiune, de altă expresie religioasă. Pot vorbi cu cei care sunt aparţinătorii religiei în care ei trăiesc, dar pot să vorbească şi cu persoane dintre domeniu mai pragmatic, cum ar fi psihiatri, psihologi, consilieri juridici, pedagogii de toate felurile care îi pot îndruma.

Nu vă bazaţi pe prieteni cu care brusc din această săptămână vă puteţi certa sau care vă pot întoarce spatele după 10 martie ori se pot întoarce chiar împotriva dumneavoastră şi pot trăncăni sau pot să vă facă surprize dintre cele mai absurde. Bazaţi-vă pe un bine ascuns şi neştiut, un bine din Casa a XII-a, un factor care poate să funcţioneze spectaculos şi salvator.

Nu uitaţi, salvare există. Şi nu pentru că eu aş face acum teoria speranţei care moare ultima, ci pentru că, într-adevăr, pentru nativii din Gemeni acest lucru există şi funcţionează. Din păcate nu va funcţiona la aceşti parametri plauzibili prea mult timp decât aproximativ zece zile de acum din momentul când ne auzim.


Rac

Pentru cei care s-au născut în zodia Racului, săptămâna viitoare este spectaculoasă. Le aduce o încărcătură uriaşă la capitolul idei, motivaţie, conştiinţă, iar tot ceea ce ţine de mentalul lor, mai mult sau mai puţin mobilat, mai mult sau mai puţin exersat, se transformă în platoşă, în scut, în argument, în armă ca formă de apărare, să spunem ori ca formă de a soluţiona, de a tăia nodul gordian.

Momentul de lună plină vine cu destule contradicţii, dar îi ajută să ia nişte decizii pe care n-au avut curajul să le ia până acum, le aduce foarte multă virtute, tărie de caracter, forţă interioară de a se lupta, de a răzbi sau de a se purta în faţa unor evenimente într-un chip exemplar. Lucrurile sunt destul de clar poziţionate, şi aş  spune că nu ar trebui să se grozăvească nici un nativ din zodia Racului, în faţa acestei construcţii astrale zicând, cum fac copiii când se joacă, "unde-i mâţa să mă vadă, să-i dau coada să mi-o roadă", deci astfel de grozăveli în faţa destinului nu sunt indicate, pentru că pe o Casă a Comunicării se produce şi momentul de lună plină şi acest moment de lună plină presupune o conjuncţie Lună-Marte, adică foarte multă răzvrătire, ostilitate, schimburi de cuvinte, de replici, pe care le rostesc dar nu sunt luate în considerare, la rândul lor sunt obligaţi să mai şi asculte.

Apoi este vorba despre un amestec extrem, extrem, extrem de puternic şi de complicat între foarte mult bine, ajutor de la prieteni şi foarte mult rău, evident, de la duşmani. Acum, în această alchimie, în această farmacie astrală, este foarte greu de spus cine învinge, bine sau răul, cu siguranţă, ambele ipostaze coexistă şi nativii din Semnul Racului trebuie să ia aminte că au şi prieteni, nu doar trădători, ci mai ales foarte, foarte eficienţi sau cunoştinţe care fac mai mult rău decât se justifică, dar au şi foarte mult bine care vine de la oameni mai puţin cunoscuţi, nu foarte prieteni, iată un paradox. Spre deosebire de alte semne zodiacale, aceşti nativi în zilele de 10 martie, apoi de 11 martie, reuşesc să tragă ponoasele unui careu în T, alcătuit până la careu, mai degrabă şi mai important de luat în calcul, de mai multe rânduri de opoziţii.

Cea mai importantă este cea de la Casa a X-a, care aduce răsturnări importante de situaţie, de imagine, de conjunctură, conflicte şi discuţii care se nasc spontan, din nimic, cât ai clipi şi, iată, s-a deteriorat situaţia. Şi foarte multe complicaţii la nivel contractual şi partenerial care pot să dureze foarte mult timp.

Atenţie, ceea ce se creează acum ca premisă poate să dureze nu o săptămână-două, poate să dureze tot acest an şi îmi pare rău că nu vă dau o veste bună, dar trebuie să v-o dau ca să ţineţi cont de ea, s-ar putea să dureze foarte mult timp, adică exact atâta timp cât va sta în Casa a VII-a Pluton, adică foarte, foarte mulţi ani, peste zece.

Aşadar, s-ar putea ca unele complicaţii, consecinţe unor conflicte, tulburări, procese, dizarmonii, rupturi de grupuri de interese, oameni şi parteneri, să creeze premisele unor nemulţumiri, unor pagube şi unor încercări pe termen lung şi aş spune chiar foarte lung, lung însemnând un an, doi, trei, foarte lung, de la şapte-opt ani încolo.

Sunt bune pentru unii dintre aceşti nativi toate iniţiativele care sunt luate pe un fond de calm, de înţelepciune, de răbdare, de superioritate, de gândire logică, firească, de generozitate. Sunt sancţionate pe moment şi sunt păguboase toate gesturile pripite care au la bază răfuială, nerăbdare, lipsă de maturitate.


Leu

Pentru cei care s-au născut în semnul Leului săptămâna viitoare ar putea să fie foarte interesantă, poate chiar benefică. Unii ar putea primi oferte, alţii ar putea să primească o treaptă în plus, să acceadă la u funcţie nu foarte mare, un şef de birou, un şef de colectiv, să primească o răspundere. Toate acestea nu sunt nişte lucruri gratuite.

Sunt nişte gesturi justificate care reflectă cunoaşterea valorilor, preţuirea unei capacităţi personale sau profesionale, încrederea care li se acordă. Pentru alţii, însă, atenţie, este vorba chiar de un salt uriaş. Pot să urce pe o ierarhie socio-profesională într-un chip uluitor, aşa ca în romane şi ca în filme, să ţâşnească în prim-planul vieţii şi activităţii.

Este o combinaţie bună de planete, chiar dacă această combinaţie bună de pe Casa a X-a face cuadratură cu Soarele lor, este insignifiant acum în acest moment, dimpotrivă, ele funcţionează ca deschizătoare de porţi ale destinului, ele forţează nişte uşi care au stat foarte mult timp închise.

Se poate asocia acest moment cu scene de gelozie, cu invidie, cu dorinţa de a-l bloca pe câte un nativ, de a-i pune o piedică să nu ajungă acolo unde îl cheamă destinul. Lucrurile sunt bune din punct de vedere bănesc, mai ales dacă este vorba de o muncă salarizată şi mai sunt bune şi la capitolul muncă, deşi întreaga combinaţie presupune asumare de riscuri, timp pierdut sau timp alocat mult mai mult de acum încolo activităţilor de la locul de muncă, cu stres, cu îngrijorare, cu răspundere, cu asumare de situaţii penibile sau de care alţii s-au ferit ori s-au derobat şi le pun nativului din Leu în braţe.

La capitolul bani lucrurile nu sunt deloc rele cu privire la îngăduinţe, autorizaţii, aprobări, facilităţi care li se permit şi care operează foarte repede, uneori aş spune substanţial. Dacă, totuşi, anticiparea mea nu se verifică în latura substanţială, ci doar într-una simbolică şi modestă, să nu se supere pe astrologie, atâta a fost condiţia lor personală să scoată din acest moment astral. Pentru alţii însă se mai poate pune şi o altă ipostază, şi anume să li se promită bani, dar nu este o promisiune deşartă, aceia nu vor veni acum, vor veni peste nişte săptămâni, probabil odată cu luna aprilie. Aşadar, să aibă răbdare şi să aştepte, să nu se enerveze şi să nu se sperie că au avut de-a face cu vorbe şi nu cu banul concret.

Luna plină îi atinge pe aceşti nativi chiar pe Casa banilor de care vorbeam şi accentuează această ipostază, o radicalizează o realitate financiară. S-ar putea ca şi ei să fie obligaţi să ia în calcul o serie de lucruri, şi anume să fie obligaţi să îşi asume nişte cheltuieli, nişte plăţi, nişte angajamente fie de ordin personal, fie în relaţiile cu instituţiile, pe de altă parte se pune problema unei alte administrări a banilor. Totuşi vorbim despre ceea ce au, despre ceea ce li se dă, despre ceea ce li se oferă şi despre ceea ce primesc şi nu despre pagubă, aşa încât, deocamdată, la acest capitol, lucrurile se îndreaptă spre bine.

Întreaga lor existenţă este calată însă acum, în aceste momente şi în săptămânile următoare, pe tot ceea ce înseamnă imagine, nume, funcţie. Ar trebui să fie harnici, eficienţi la locul de muncă pentru a nu creea niciun fel de premiză negativă acestei direcţii astrale care îi va urmări câteva săptămâni de acum încolo.


Fecioară

Pentru cei care s-au născut în zodia Fecioarei săptămâna viitoare este importantă, poate chiar foarte importantă datorită faptului că pe 8 martie se construieşte momentul de Lună plină cu Lună în Fecioară, condiţie astrologică unică. Ea se petrece odată pe an. Este Luna lor plină, a Fecioarelor, este momentul lor, e festivalul lor, e sărbătoarea lor. Sigur că şi Peştii sunt implicaţi, dar secundar. Peştii au fost şi ei vedetă şi actori acum două săptămâni, când a fost momentul de lună nouă în Peşti.

Acum este rândul lor, al Fecioarelor, să treacă peste un prag care s-a deschis anul trecut într-o ipostază asemănătoare şi care acum le permite să închidă uşa unor fapte şi evenimente care s-au petrecut, bune, rele, împlinite până la capăt sau doar schiţate, nu mai contează, şi să deschidă alte drumuri, să permită altor premize de evoluţie să se declanşeze în existenţa lor.

Ca şi Taurii şi, evident, ca şi cei născuţi în semnul Capricornului, beneficiază de stabilitatea şi protecţia unui trigon regal pe semne de pământ, iar prezenţa celor două planete personale, Venus şi Jupiter, în Casa a IX-a, într-o relaţie bună de trigonocraţie cu Martele din Casa lor, Fecioara, Casa I, reprezintă un temei pentru noi să vorbim despre multă stabilitate în idei, în gândire, despre limpezime şi claritate în opţiuni, despre decizii care se iau pe urma unor atente disecări a adevărului, a situaţiei concrete, dar şi a prospecţiunii de viitor.

Sunt în stare să deceleze tot ceea ce este necesar pentru ei, să asimileze noutatea, provocarea, ineditul şi surpriza. Sunt în stare să le dea o etichetă, să le cântărească, să le catalogheze şi să le definească în beneficiul lor, nu se păcălesc, nu pot fi duşi de nas şi recunosc imediat ceea ce îi interesează şi cea ce nu este pentru ei decât un eveniment banal care îi va depăşi.

Sunt însă şi evenimente care se vor aşeza în existenţa lor cu o vocaţie deosebită, vor avea parte unii, mai ales cei tineri, de foarte multă înţelepciune sau înţelepţire, le vine mintea la cap, se maturizează, se copt, se potolesc, intră într-o stare de mulţumire, tihnă şi linişte ori acord cu propria lor persoană, stări foarte bune, benefice pentru a se pune pe învăţat, a acumula mult, repede şi bine, a face analizele şi sintezele necesare pentru a sedimenta cunoştiinţele, a face experienţele necesare pentru a trece de la teorie la practică şi, în sfârşit, pentru a da şi nişte examene, pentru a obţine nişte calificative sau diplome ori nişte certificate care să-i transforme în nişte persoane competitive. Foarte mult noroc au ce-i care îşi doresc să plece din ţară. Acum nu ştiu de ce aş spune eu că îmi pare rău că pleacă din ţară, pentru că dacă pleacă şi le merge mai bine înseamnă că sunt nişte oameni împliniţi şi fericiţi care şi-au găsit drumul sau destinul.

Aşa încât nu o să mai încep cu îmi pare rău că trebuie să vă spun, dar e momentul să vă gândiţi să plecaţi din ţară, am să spun că îmi pare bine. Şi ar trebui să vă pară şi dumneavoastră bine că trăiţi un astfel de moment, că sunt cel puţin astral deschise toate posibilităţile. Şi vă atrag atenţia că îl aveţi pe Jupiter în Casa a IX-a de ceva timp. Mare lucru nu a prea făcut pentru dumneavoastră, că a stat foarte mult timp retrograd, îl mai aveţi până pe 5 iunie, beneficiaţi de el şi mai ales beneficiaţi de acum încolo, în săptămânile care urmează, de combinaţia strălucită, strălucitoare chiar, între Jupiter şi Venus.

Este un moment fast pentru cei tineri, poate cu un accent în plus pentru bărbaţi mai mult decât femei, dar nu aşa vrea să creez acum o restricţie sau să introduc inhibiţii pe ideea că o tânără, o femeie care îşi doreşte să se realizeze în străinătate şi să facă studii nu ar avea şanse. Doamne, păzeşte!


Balanţă

Încheiam analiza dedicată celor care s-au născut în zodia Balanţei săptămâna trecută cu o informaţie care poate nu le-a convenit unora, de fapt cred că nu a convenit nimănui, şi anume faptul că printr-o predispoziţie astrală se încarcă negativ Casa a VI-a a muncii.

Cu acelaşi tip de observaţie şi cu aceeaşi analiză începem şi previziunile noastre de astăzi, pentru că ziua de 4 martie continuă sub semnul unei opoziţii complicate, confuze, drastice, certăreţe, care poate să aducă chiar rupere de relaţii în virtutea unei opoziţii între Soare şi Marte la grad perfect pe axa Peşti-Fecioară. Dar lucrurile nu se opresc aici şi nu se simplifică, dimpotrivă, se complică sau se continuă, fac punte între 4 martie până pe 8 martie, când în ziua cu Lună plină, iarăşi, se activează aceleaşi Case.

Luna va fi în Fecioară, ba, mai mult, va face şi conjuncţie cu Marte, va foarte în opoziţie nu numai cu Soarele, ci şi cu Chiron şi Neptun de-a lungul orelor anterioare, deci va veni cu o încărcătură astrală puternică, de confuzie, nemulţumire, lezare şi foarte multă dizarmonie.

Pentru toată lumea, tot ceea ce presupune muncă, mai ales munca cu salarizare, nu o muncă benevolă sau o muncă de plăcere, un loisir, acest tip de muncă bazată pe relaţii contractuale este supusă stresului astral şi complicării din toate punctele de vedere. Mulţi dintre aceşti nativi se pot căptuşi cu duşmănii, antipatii sau cu un gând rău, nu neapărat ascuns, poate să fie şi rostit şi exprimat sau nici să nu mai trebuiască să fie rostit, să fie vizibil cu ochiul liber, care va conta de-a lungul timpului într-una sau în mai multe relaţii ulterioare pe care le vor avea.

Atenţie că aceiaşi încărcătură negativă operează şi într-un plan al sănătăţii şi dă stare proastă psihică, nervozitate, incapacitate de a se stabiliza într-o opinie, fire schimbătoare, capricioasă sau rigidă dintr-un alt punct de vedere.

Acolo unde sunt ambiţii personale intervine rigiditatea şi intoleranţa, acolo unde nu mai este interesul personal este maximum de indiferenţă sau o intoleranţă care vine mai mult pe un fodt psihic răscolit. De aici enervări şi stări acute care pot să aibă consecinţe asupra fiziologiei, asupra bunei funcţionări a organismului. Planul psihic l-am abordat, planul celălalt, din punctul de vedere al sănătăţii, ţine de registrul metabolismului, alimentaţiei, al digestiei însă ansamblu şi al bunei funcţionări a aparatului digestiv, esofag, stomac, duoden, intestine şi vezică bileară.

Atenţie că şi fără supărare şi fără stres, şi fără problemele de la locul de muncă întregul context astral poate să le dea celor care s-au născut cu o sensibilitate hepatică o perioadă destul de proastă, o rememorez, între 4 şi 8 martie. 4 martie mai are o altă vocaţie de natură să îi pună într-i situaţie mai specială. Aduce o conjuncţie între Venus şi Saturn pe Casa I a personalităţii şi, iarăşi, este vorba de contracte şi parteneriat. Iar dispute şi neînţelegeri, acestea provin de la cu totul alt capitol. Schimburi de cuvinte, reticienţe, rezistenţe la observaţii şi o foarte redusă dorinţă de a accepta realitatea, de a se conforma, de a se maturiza, dacă sunt tineri, şi de a se schimba indiferent de vârstă.

Vă reamintesc că semnul Balanţei este un semn, deşi unii nu cred acest lucru, pentru că au senzaţia că fiind patronată de planeta Venus este o zodie feminină. Nu. Este o zodie de natură masculină, este patronată de Venus care dă o serie de tendinţe, dar asta nu înseamnă că rigiditatea specifică semnelor cardinale nu este prezentă. Şi ea se acutizează, de exemplu, pe 10 martie, continuă şi pe 11, pentru că va fi şi Luna în Balanţă. Şi atunci acest spor se va vedea în întreaga conduită şi atitudine a acestor nativi.

Îmi pare rău, dar pentru aceste persoane săptămâna care vine este destul de anapoda, îi împinge să ajungă singuri pe mâna lor, din greşeala lor, în cele mai neplăcute ipostaze, sunt vulnerabili şi nu sunt la înălţimea momentului prin înţelepciune aproape deloc. Bună este Casa banilor unde pot să primească bani, să câştige din toate formele de câştiguri materiale şi băneşti posibile pe lumea asta sau în ţara asta. Sunt preocupaţi de tot ceea ce înseamnă echilibru, dar mai ales fericire care vine din bani şi bunuri, din pământ şi toate tipurile de investiţii şi afaceri imobiliare.

Acum, câtă avere şi cât beneficiu se poate extrage în aceste momente şi în România, din pământ şi din imobiliare, nu ştiu. Ăsta este contextul astral şi poate că, secvenţial, câte cineva reuşeşte să se încadreze în acest culoar de influxuri, de influenţe şi să aibă şi un beneficiu. Mai există şi riscul ca unele câştiguri să se asocieze cu viciu în acte, viciu de formă legală sau viciu din punct de vedere moral, să nu fie obţinute pe o cale tocmai cinstită sau cu gânduri curate ori intenţiile şi condiţiile care sunt puse pentru a intra în beneficiul unui bun să nu fie respectate chiar din botez, pe ideea "lasă, lasă, îi promit, îl păcălesc, îl conving şi după aceea îmi văd eu de interes".

Este o atitudine care trebuie reprimată şi dacă, într-adevăr, ea ţâşneşte în mintea cuiva, şi dacă, într-adevăr, acea persoană mai şi ascultă aceste previziuni, ar fi bine să ţină cont că acest tip de atitudine construit pe faza de Lună neagră nu va întârzia să îşi arate efectele şi să creeze consecinţe neplăcute de tipul plăţii karmice.


Scorpion

Asemeni Racilor, şi cei născuţi în Scorpion traversează o perioadă bună datorită prezenţei a trei planete în semnul de apă al Peştilor, în Casa a V-a, ceea ce le dă sensibilitate artistică, dorinţă de îmbogăţire, de cunoaştere şi de trăire prin toate formele de artă, unele mai elevate, mai culte, mai rafinate, altele mai simple, mai rustice, pe măsura educaţiei şi puterii lor de înţelegere.

Acum, nu contează ce-i place omului vals vienez sau manele, problema e că, dacă e fericit când ascultă muzică, fericirea este elementul cel mai important, nu tonul sau compozitorul. Dacă omul este fericit să vadă un film poliţist şi nu unul de dragoste, nu mai contează genul cinematografic, ci capacitatea de transpunere într-o acţiune, de meditaţie şi de satisfacţie personală, sufletească, culturală sau intelectuală. Cei născuţi în Scorpion pot să mai aibă o serie de momente interesante petrecute alături de copii sau provocate de copii prin viaţa şi activitatea acestora.

Nu toate sunt însă, de cel mai bun augur şi nu toate sunt chiar atât de plăcute, pentru că, iată, în preajma datei de 8 martie când se construieşte momentul de lună plină, se pot crea premisele unor conflicte, unor încleştări şi unor discuţii şi unor situaţii destul de afumate, pentru că aici intervine un factor astral care ţine de demascare, dezvăluire. Părinţii aflaţi în Scorpion află ceva despre copii care nu le convine, dar deloc, ba mai mult, ceva se poate crea care să lovească nu neapărat în familie, cât în anturaj, pe o relaţie cu prieteni comuni, pe o relaţie de asociere, de apartenenţă la un grup. Apoi, este tot ceea ce ţine de sentimentele care sunt sau nu rostite într-un fel adecvat.

Uneori contează tonul în dragoste, alteori contează şi conţinutul. Probabil că unii dintre părinţi, în preajma datei de 8 martie, vor avea de furcă cu progenitura, probabil ceva se întâmplă care îi va nemulţumi de natură să nu intervină acum, pentru că nu vor avea mijloace nici de înţelegere totală, nici de receptare şi nici de intervenţie. Îşi vor spune "mai văd, mai las să treacă timpul, să mă lămuresc, să mai aflu, să mai cercetez, mă gândesc eu şi văd ce fac peste câteva săptămâni", este o delegare, este o amânare, şi-această prologare a acţiunii s-ar putea să continue, în absenţa informaţiei necesare, până la sfârşitul toamnei, dar la toamnă, cu siguranţă, vor fi din nou confruntaţi cu ceea ce se întâmplă şi se croieşte acum.


Săgetător

Destul de tensionată ar putea fi săptămâna viitoare pentru cei care s-au născut în Săgetător, tocmai datorită momentului de Lună plină, care le pune la încercare tăria de caracter, puterea de a rezista în faţa valurilor vieţii, capacitatea de a administra conflicte care se adună deasupra capului lor într-un chip ameninţător. Sunt presiuni mari de ordin social, sunt presiuni deloc materiale sau morale, sau religioase, şi sunt presiuni care vin pe calea administrativă, politică sau pe calea unei ierarhii în funcţie de locul şi felul plasamentului pe care îl au viaţa profesională.

Dacă sunt modeşti şi subalterni atunci e presiunea şefilor şi patronilor, dacă sunt ceva mai răsăriţi atunci este vorba de cei care îi coordonează, îi controlează sau îi domină prin interesele pe care le exprimă şi pe care doresc să le realizeze cu mâna unui Săgetător.

Motiv pentru care, iarăşi, se adună riscuri, se cumulează tot felul de situaţii penibile, stupide sau anapoda, care există de destul de mult timp pe această Casă a VI-a a muncii şi care încep să fie acum dublate de un soi de bine. Mai apare şi o protecţie, mai apare şi o atenuare, mai apare şi o blocare.

Atenţie însă că perioada cuprinsă între 10 şi 20 martie dă cu totul şi cu totul altă dimensiune din punct de vedere astral acestor elemente negative, alunecoase sau periculoase, şi ele se vor manifesta cu prioritate, nu vreau să anticipez, aşa cum am spus şi pentru alte rubrici, ce se va întâmpla atunci, dar această Casă a VI-a va fi vedetă vedetisimă şi va juca rolul primordial şi în funcţie de întregul lor plasament, aşa cum spuneam, s-ar putea ca să se petreacă evenimente de ordin intim, personal, modest, dar să fie alţii implicaţi în evenimente majore de prim rang, care aproape îi copleşesc, îi dovedesc.

De aceea spuneam că este un moment în care ei trebuie să-şi arate tăria de caracter şi puterea de a rezista. Sensul vieţii e în Săgetător, este de partea lor, primeşte şi el cum a mai primit destule reflexe proaste de la Marte, dar asta încă nu ar fi nimic, mai primeşte şi de la Lună şi mai primeşte şi de la Luna plină şi de la Soarele în Peşti, aşa încât săptămâna este de fapt concentrată în jurul datei de 8 martie şi toate converg spre această dată şi toate apoi decurg sau curg într-un firesc astrologic tot de la această dată, pentru că sunt puse în două talgere care nu reuşesc să se acomodeze şi să se echilibreze, interesele personale şi răspunderea faţă de familie, bani şi patrimoniu, o răspundere morală şi datorie filială cu răspunderea la locul de muncă faţă de societate, banii, bunurile şi administrarea care este încredinţată prin funcţie, rang şi demnitate. Conflicte şi controverse, atacuri şi diferite discuţii care se nasc mai mult sau mai puţin public, menite să conteste capacitatea unui nativ. Se discută în termenii dacă poate sau nu poate să mai facă faţă, dacă este sau nu capabil, dacă a înţeles sau nu a înţeles ceva.

Prin urmare, această situaţie trebuie foarte bine administrată, trebuie foarte multă atenţie pentru că în astfel de momente se poate greşi esenţial, repede, bine şi definitiv, şi nu este indicat.


Capricorn

Pentru cei care s-au născut în Semnul Capricornului, este de reţinut că întreaga săptămână lucrează pentru ei pe imagine socială, pe amplasare socială, pe imagine publică, pe stabilitate. Unii sunt cam destabilizaţi, dezechilibrul se vede, mai ales de când a intrat Saturn în mişcare retrogradă, dar pe 10 martie şi, ulterior, pe 11 martie, Luna se va afla în Balanţă, în cuadratură cu Soarele lor. Ei, asta chiar nu e bine. Se vor afla într-o deplină contradicţie cu ei înşişi şi cu restul lumii, cu ei şi cu destinul, cu ei şi cu meseria, cu ei şi cu cei care îi conduc ş.a.m.d.

Nu este una dintre ipostazele calme şi plăcute sau liniştitoare, mai ales că întreaga combinaţie este alimentată de tot ceea ce poate să aducă mai stringent, mai greoi, mai dificil de metabolizat, Saturn şi Pluto, aşa încât aceste persoane pot să trăiască momente de nemulţumire pentru felul în care o duc ei în viaţa de fiecare zi, pentru ceea ce înghit, pentru cât îndură, pentru câte sacrificii fac, pentru felul în care muncesc.

Atenţie! Pedeapsa în viaţă e pe Casa Muncii, deci sesizează greul, sesizează neputinţa, ba chiar mai mult, sesizează şi penitenţa, şi nu o dată, unii dintre nativii acestui semn zodiacal pot să spună Dar cu ce-am greşit de plătesc atâta? Dar nu se mai termină această pedeapsă?, parcă ar fi o pedeapsă această activitate la locul de muncă, ca şi restul atribuţiilor şi consecinţele ori ecoul acestui plasament socio-profesional.

Cea mai proastă direcţie pe care o are săptămâna viitoare pentru aceşti nativi este legată de comunicare. Este legată de comunicare în preajma datei de 8 martie, când se vor afla într-o criză de identitate, vor regreta foarte mult că au proiectat simpatie pe ceva sau cineva, vor trăi acut dezamăgiri, nemulţumiri, jigniri, dar poate că acestea sunt secundare, jignirile, cât mai ales propriile lor sentimente, propria lor conştiinţă care acum este pusă în faţa unui tablou dezolant.

Nimic din ceea ce au sprijinit, au admirat, au susţinut şi nimic din lucrurile, oamenii şi ideile în care au crezut nu mai valoarează pentru ei doi bani. Nu mai există, s-au dus, s-au risipit, s-au terminat, s-au compromis şi aceia, l-au lăsat singur, l-au lăsat fără sprijin, fără echilibru, fără plasamentul unei speranţe sau fără ţintă, fără orientare şi fără direcţie. Este ca şi cum ai fi părăsit de soţ sau soţie.

Există, oricât de mare ar fi conflictul între soţi, acea stare pe moment de gol, dispare temenul de referinţă, cam aşa se întâmplă şi cu aceşti nativi. Că cineva se delimitează de ei, că cineva îi trădează, că cineva îi umileşte, că cineva îi plasează într-un loc marginal, că cineva în care au crezut, au sperat, pentru care s-au sacrificat, la care au ţinut, îl admirau, face nişte gesturi de natură să-l pună într-o situaţie complicată, încă ar fi de înţeles şi de suportat, lucrul cel mai grav este că nu suportă propria lor greşeală.


Vărsător

Pentru cei care s-au născut în Semnul Vărsătorului, tot cele două Case ale Banilor sunt cele importante şi în săptămâna care urmează. Fie că este vorba despre banii câştigaţi din muncă proprie, sub forma unei salarizări sau al unui drept cuvenit bănesc, fie că este vorba de cadouri, facilităţi, beneficii, mai puţin ceea ce vine ca un legat sau ca un testament. Dacă este vorba despre intrarea în posesie a unor bunuri sau terenuri sau cote părţi dintr-un imobil, de pe urma unei tranzacţii succesorale, atunci ar mai trebui să aştepte.

Probabil că, pe la sfârşitul primăverii, lucrurile vor intra în normalitate. Deocamdată însă luna plină operează pe axa Peşti-Fecioară, deci pe Casa a II-a şi a VIII-a şi creează premisele unor participări la tot felul de beneficii şi câştiguri, la avantaje mai mici sau mai mari. Întregul context financiar este pentru ei bun şi lipsit de risc.

Pe de altă parte, tot ceea ce ţine de casă, domiciliu este minunat aspectat, şi aici ar trebui să se ţină cont de anumite lucruri: unii pot să aibă o casă la munte, la mare, la ţară undeva, pe care acum o repară, o amenajează, o transformă sau care abia acum intră în posesia unei case printr-o cumpărare, printr-o tranzacţie. Fac un gest important, un gest pentru care – iară revenim la bani – probabil că vor şi scoate o sumă importantă de bani.

Dar totul e făcut ca să se simtă bine, să fie fericiţi, să fie în favoarea lor, în protecţia lor, pentru confortul lor, pentru desfătarea lor vizuală, pentru beneficiul lor, pentru stabilitatea lor, în fine, au şi ei casă, au şi ei linişte. Conjunctura este bună, ea se menţine câteva săptămâni şi probabil că unele aspecte s-ar putea să nu se manifeste în plan concret în zilele următoare, dar printr-o evoluţie firească a unor gesturi şi prin intenţiile care se vor materializa, lucrurile să se concretizeze în următoarele trei-patru săptămâni.


Peşti

Peştii sunt, cu siguranţă, vedetele acestei perioade prin prezenţa lui Neptun, iată, după 160 şi ceva de ani în domiciliu, prin prezenţa Soarelui în acest semn zodiacal, prin prezenţa lui Chiron în exaltare, care îşi găseşte o vocaţie vindecătoare şi tămăduitoare unică, poziţie care se repetă o dată la 50 de ani, deci suntem în faţa unui aspect, totuşi de mare lentoare şi, în sfârşit, prin tot ceea ce ţine de aceste zile, care ne împing cu analiza cât mai repede, spre data de 8 martie, când se alcătuieşte şi faza de lună plină.

Soarele în Peşti este participant, la acest moment astronomic cu impact astrologic, iar Luna se va afla în Fecioară, după ce va fi făcut, cu nişte ore înainte o conjuncţie cu Marte. Peştii sunt puşi pe jăratec, sunt activi, sunt hipereactivi, pe de-o parte ei sunt agitaţi, pe de altă parte sunt şi neliniştiţi de proiecte, de propuneri care le-au fost făcute, de o serie de premise care au fost avansate în vederea unei colaborări, a unui parteneriat.

Lucrurile poate că s-au oprit, s-au încetinit, s-au poticnit undeva, un moment bun ca să se disloce acea piedică este ziua de 8 martie, adică chiar momentul de lună plină, apogeul, când această Lună în Fecioară va locui chiar pe Casa a VII-a a contractelor şi a înţelegerilor parteneriale. Se pot semna o serie de contracte, dar cu oarecare dificultate, pentru că se vor purta discuţii, negocieri. Peştii vor ridica probleme, la un moment dat pot să facă şi opoziţie faţă de unul sau mai multe articole dintr-un proiect, dintr-un bruion de colaborare, pot să ridice condiţii şi să se tapeteze ori să se protejeze prin tot felul de alte măsuri ca un fel de anexă la contract.

Este interesant că, în acest moment, ei sunt luaţi destul de în colimatorul unui pătrat mistic care se va activa şi se va întări în 10 şi 20 martie, sensul vieţii este pe Casa a X-a şi îşi va spune cuvântul această poziţie, după cum îşi va spune cuvântul şi poziţia adversă a nodului sud pe Casa a IV-a, şi planetele din Peşti, şi Marte în Fecioară, tot ce se va întâmpla şi vom discuta.

Casa a III-a a Comunicării este excelentă, este splendită, este strălucitoare, aduce noroc, binefacere, protecţie şi progres, pot să leg toate aceste lucruri într-un context armonios, pentru că Venus şi Jupiter realizează un punct de sprijin de mare valoare, de mare importanţă într-un trigon regal în care cred că Pluton contează mai puţin acum, contează mai mult Marte din această Casă a VII-a a Contractelor, probabil că acolo, lucrurile sunt în evoluţie.


Citiţi mai mult pe evz.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
36

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
211

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...