Guvernul vrea sa renunte la cota unica si sa reduca CAS

Guvernul are in plan sa renunte la cota unica si sa introduca impozitul diferentiat, conform strategiei bugetal-fiscale 2014-2016, publicata de Ministerul Finantelor.

Documentul nu indica un termen exact pentru aplicarea masurii, insa prevede deductibilitatea fiscala in cazul introducerii impozitului diferentiat.

Potrivit strategiei bugetal-fiscale 2014-2016, Guvernul vrea renuntarea la cota unica de 16% si introducerea impozitului progresiv, cu trei trepte, in functie de venituri: 8%, 12% si 16%.

Ideea a mai fost discutata anterior in USL, insa nu s-a concretizat, din cauza opozitiei liberalilor.

"E o lovitura data PNL. Nu cred ca era momentul pentru asa ceva, bugetul are nevoie de mai multi bani, insa o mai buna colectare este solutia", a apreciat Dragos Cabat, analist financiar, la B1 TV.

Totusi, strategia fiscal-bugetara prevede reducerea CAS cu cinci puncte procentuale de la 1 iulie, o masura agreata de liberali.

Printre planurile guvernantilor se mai numara indexarea taxelor locale in 2016 cu inflatia din perioada 2013-2015, precum si o modalitate diferita de taxare a cladirilor, in functie de destinatia acestora.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dinamo București - FC Botoșani, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:26

Dinamo primește astăzi vizita celor de la FC Botoșani, în etapa cu numărul 11 a Superligii. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Dinamo! După trei înfrângeri consecutiv...

(P) Descoperă noile modele de garduri RUFSTER !

astăzi, 15:43

La RUFSTER fabricăm mai mult decât sisteme de învelitori pentru acoperișuri și fațade. Utilizând oțelul prevopsit ca materie primă, putem crea diverse produse pentru înch...

Evenimente sportive, culturale și religioase în atenția jandarmilor botoșăneni! (foto)

astăzi, 15:14

În acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a suplimentat efectivele operative angrenate în misiunile de asigurare a ordinii și siguranțe...