Guvernul taie încă 5.700 paturi în spital şi numărul medicamentelor compensate sau gratuite

Guvernul taie încă 5.700 paturi în spital şi numărul medicamentelor compensate sau gratuite
Guvernul va revizui lista medicamentelor compensate sau eliberate gratuit, pentru a diminua numărul acestora ÅŸi a le înlocui pe cele rămase cu medicamente mai ieftine, ÅŸi va reduce numărul de paturi din spitale cu un total de 5.700, în două etape, până la sfârÅŸitul fiecărui semestru al acestui an.

"Vom revizui lista de medicamente compensate ÅŸi gratuite stabilite prin hotărâre de Guvern în 2008, cu intenÅ£ia de a reduce numărul acestor medicamente ÅŸi de a ne îndrepta spre medicamente generice (mai ieftine - n.r.), acolo unde este posibil. În cele din urmă, vom revizui bugetele spitalelor ÅŸi vom începe să implementăm strategia de raÅ£ionalizare a spitalelor, cu obiectivul de a reduce numărul paturilor de spital finanÅ£ate, de la 135.200 la 133.000, până la sfârÅŸitul lunii iunie 2011, ÅŸi la 129.500, până la sfârÅŸitul lunii decembrie 2011", se arată în scrisoarea de intenÅ£ie convenită de Guvern cu FMI la finalul evaluării din ianuarie-februarie, potrivit Mediafax.

În vara anului trecut, Guvernul a decis, în urma înÅ£elegerii cu FMI, reducerea altor 9.200 de paturi în spitale ÅŸi a 577 posturi de directori, concomitent cu transferul a 373 de spitale în administrarea autorităţilor locale.

Tot cu asistenÅ£a Băncii Mondiale va fi revizuită ÅŸi formula de compensare folosită la nivelul Casei NaÅ£ionale de Sănătate, prin introducerea unui mecanism în care "banii vor urma pacientul".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
41

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
44

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
297

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...