Mihaela Hunca: "Este un buget cu care institutiile de invatamant preuniversitar nu pot sa functioneze"

Mihaela Hunca: "Este un buget cu care institutiile de invatamant preuniversitar nu pot sa functioneze"

 MIHAELA HUNCA  

Bugetul alocat pentru salariile intregului personal din invatamantul preuniversitar este cu aproximativ 30% mai mic, ceea ce inseamna ca salariile sunt asigurate pana in luna septembrie, spune social-democrata Mihaela Hunca, fost inspector scolar.

"Stiti ca in ultima saptamana am asistat la diferite declaratii, sa se respecte legea, sa se respecte hotararile judecatoresti, dar totodata sa se incadreze salariile in bugetul alocat. Toate acestea sunt contradictorii, trebuie sa respecti legea dar nu ai banii suficienti sa acorzi salariile", a declarat Mihaela Hunca.

Fostul inspector scolar spune ca s-au inregistrat mari nemultumiri in randul cadrelor didactice care nu si-au primit salariile, care au datorii, credite la banci, insa o problema certa este si cea a bugetului alocat invatamantului.

"Nu numai salariile sunt cauza nemultumirilor cadrelor didactice, ci si bugetul intreg alocat invatamantului, el este sub limita minima de existenta, de functionare a unitatilor de invatamant. Este un aspect foarte grav pentru ca ne intrebam cum se vor putea plati cheltuielile pentru utilitati, pentru intretinere, pentru terminarea investitiilor, pentru fond de carte nici nu se mai pune problema. Este un buget cu care institutiile de invatamant preuniversitar nu pot sa functioneze", a completat Mihaela Hunca, vicepresedinte PSD Botosani. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
29

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
19

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
38

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...