Guvernul la Iasi - Vezi cu ce probleme ale judetului se prezinta sefii de la Botosani!

Guvernul la Iasi - Vezi cu ce probleme ale judetului se prezinta sefii de la Botosani!

 Cristian Roman, prefectul judetului Botosani  

Chiar daca nu apare ca punct distinct pe ordinea de zi a Guvernului, care se intruneste in sedinta astazi, de la ora 15.00, la Iasi, prefectul de Botosani spune ca finantarea lucrarilor de modernizare la Vama Radauti Prut este in atentia Cabinetului Boc.

"Este vorba despre o hotarare de guvern care rectifica prima hotarare, care a alocat deja sumele de bani pentru Radauti Prut. Eu am vorbit cu secretarul de stat de la Interne si aparea pe ordinea de zi din sedinta de astazi", a mentionat Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.

Primul reprezentant al Guvernului in teritoriu a mai spus ca sefii judetului Botosani au pregatit un material care va fi inaintat fiecarui ministru, intr-o mapa speciala, cu cele mai importante probleme ale judetului.

Printre problemele ce vor fi aduse la cunostinta membrilor Guvernului Boc figureaza urmatoarele puncte:

-sectorul de drum Dumbraveni - Botosani, cu mentiunea ca lucrarile de reabilitare sa inceapa in acest an, dinspre Botosani spre Suceava, intrucat este vorba despre un sector foarte degradat, care pune in pericol vietile oamenilor, fiind supranumit si "Drumul Mortii"

-sectorul de drum Frumusica - Botosani

-sectorul de drum Manoleasa - Prut - Radauti-Prut

-varianta de circulatie etapa a II-a Dealu Mare - Gorbanesti

-realizarea investitiilor de la punctul de trecere a frontierei Radauti-Prut - Lipcani

-investitii in invatamant (lucrari la scolile din judetul Botosani, finantate din fonduri ale Ministerului Educatiei)

-urgentarea semnarii contractelor de finantare catre autoritatile de management pentru proiectele aprobate a fi finantate prin programe operationale sectoriale (este vorba despre 2 obiective: Casa Ventura si Parcul Regional Turistic Sportiv Cornisa)

-plata TVA aferenta proiectelor cu finantare europeana

-urgentarea procedurii de preluare a bunurilor imobile ale Ministerului Apararii Nationale de catre Consiliul Local Botosani

-sustinerea continuarii investitiei Bazin de inot acoperit in Botosani

-lucrari executate si nedecontate in localitati grav afectate de inundatiile din iulie 2008


La sedinta de Guvern care incepe la ora 15.00 vor participa si prefectul Cristian Roman, alaturi de Mihai Tabuleac, presedinte CJ Botosani, si primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
171

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
334

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
77

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...