Guvernul da reduceri de preturi celor care aduna bonuri fiscale

Guvernul va oferi reduceri de preturi celor care aduna bonurile fiscale de la cumparaturi. Masura face parte dintr-un program impotriva evaziunii fiscale menit sa ii incurajeze pe romani sa ceara bonul de la magazin. Reducerile vor putea fi folosite pentru orice fel de produse, a explicat premieurl Emil Boc.

"Vrem sa ii incurajam pe oameni sa ceara bon fiscal. Toti cei care vor avea bonuri fiscale adunate peste o suma vor primi o prima din acea suma pe care sa o foloseasca de la paine pana la produse scumpe", a declarat premierul Emil Boc dupa o intalnire de la ministerul Economiei.

"Vor avea parte de deduceri din suma care se aduna. E o practica pe care am vazut-o si in alte tari pentru a incuraja oamenii sa ceara bon fiscal si pentru a forta firmele sa dea", a continuat el.

Deocamdata nu se stie care va fi valoarea reducerii, premierul afirmand ca urmeaza sa fie stabilit un procent ce va fi returnat consumatorului cand aduce acele bonuri.

De asemenea, tot pentru a descuraja evaziunea fiscala, Guvernul va oferi deduceri fiscale celor care isi fac imbunatatiri in locuinte si declara valoarea lucrarilor.

"E o deducere fiscala legata de toate materialele si serviciile folosite pentru reabilitarea unei case. E o zona cu evaziune fiscala mare. Pe baza cantitatii de materiale, un anumit procent va fi deductibil", a explicat ministrul Economiei Adriean Videanu.

Despre valoarea acestei deduceri, Videanu a adaugat ca e vorba de "un procent care sa acopere un cuantum stimulativ pentru cel care face acest lucru", relateaza ziare.com.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
36

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
210

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...