Guvernul a infiintat o directie care sa verifice modul de cheltuire a banului public

Guvernul a aprobat, marti, prin hotărâre de guvern, normele metodologice privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea inspecţiei economice-financiare, direcţie în cadrul Ministerului Finanţelor Publice, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Această măsură este parte a demersurilor despre care premierul a vorbit, în urmă cu două săptămâni, când a cerut mai multă atenţie în privinţa utilizării banilor publici şi campania - pe care o ştiţi - împotriva evaziunii fiscale. Ea nu vizează direct evaziunea fiscală, dar vizează un control mai aplicat al utilizării banilor publici, a afirmat purtătorul de cuvânt.

Activitatea acestei direcţii are în vedere o serie de aspecte economice şi financiare în cadrul unor entităţi de stat precum regii autonome, companii naţionale, societăţi comerciale de stat.

Actul normativ stabileşte, de asemenea, atribuţiile şi competenţele inspecţiei economico-financiare, formele de exercitare a acesteia, drepturile şi obligaţiile organelor de inspecţie şi ale operatorilor economici verificaţi, contravenţiile, sancţiunile şi căile de atac.

Potrivit purtătorului de cuvânt, prin aceste norme s-au clarificat obiectivele de control pentru fiecare instituţie în parte, respectiv Curtea de Conturi şi această direcţie constituită la nivelul Ministerului Finanţelor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
24

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
846

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
391

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...