Guvernul a decis ca pokerul trebuie impozitat, dupa ce o botosaneanca il declarase sport, nu joc de noroc!

Guvernul a decis ca pokerul trebuie impozitat, dupa ce o botosaneanca il declarase sport, nu joc de noroc!
Executivul a adoptat, acum zece zile, o ordonanță de urgență prin care a abrogat ordinul semnat de botosaneanca Doina Melinte, fosta președintă a Autorității Națională pentru Sport și Tineret (ANST), prin care pokerul era considerat sport.  

Potrivit noilor reglementări, cluburile de poker nu mai pot funcționa în baza înscrierii ca membre ale Federației Sportive Naționale de Poker (FSNP), ci trebuie să-și obțină licență de la Oficiul Național pentru Jocurilor de Noroc. Guvernul a decis că pokerul este joc de noroc și trebuie impozitat.   

25.000 de lei, impozit lunar  

Pentru a funcționa legal, toate cluburile de poker vor trebui să plătească taxe și impozite statului. Obținerea anuală a licenței costă 50.000 de lei, iar impozitul lunar, 25.000 de lei. O altă prevedere importantă se referă la numărul de mese dintr-un club: cele din București vor trebui să funcționeze cu minimum 10 mese, iar cele din provincie, cu minimum cinci. După ce vor obține toate licențele și autorizațiile, fiecare club de poker va trebui să funcționeze exact după regulile unui cazino: vor trebui să aibă serviciu de recepție, adică toți jucătorii vor prezenta buletinul la intrare, vor fi fotografiați și vor fi introduși într-o bază de date; fiecare masă de poker va trebui să fie dotată cu camere de luat vederi, ale căror înregistrări vor fi păstrate cel puțin 30 de zile. 


Doina Melinte a transformat pokerul în sport  

În urmă cu doi ani și jumătate, Doina Melinte, fosta președintă a ANST, a semnat un ordin potrivit căruia pokerul nu mai era joc de noroc, ci sport. Prin acest document, Melinte a recunoscut oficial și Federaţia Sportivă Naţională de Poker (FSNP), care funcţiona ca orice altă federaţie de sport, adică putea primi bani de la bugetul de stat şi cotizaţii din partea cluburilor membre. În ultimii doi ani, în baza acestui ordin, au luat ființă în toată țara în jur de 140 de cluburi de poker. Aceste cluburi funcționau "la gri", din punct de vedere fiscal, adică găsiseră un tertip prin care ocoleau plata de taxe și impozite, așa cum plătesc cazinourile pentru fiecare masă de joc. Concret, cluburile de poker organizau turnee de poker pe bani, dar susțineau că banii plătiți reprezintă plata unei cotizații sau a unui curs de poker. Banii pe care îi câștigau unii jucători nu erau impozitați, iar cluburile nu plăteau niciun fel de taxă și impozit pentru organizarea unui joc de noroc.

  EVZ.ro  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
5

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
336

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
368

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...