Grupul Scolar Agricol Sendriceni, parteneriat cu Universitatea de Agronomie din Iasi!

Grupul Scolar Agricol Sendriceni, parteneriat cu Universitatea de Agronomie din Iasi!
Reprezentantii Universitatii de Agronomie din Iasi au sosit joi la Botosani, in vederea elaborarii unui parteneriat cu Grupul Scolar Agricol Sendriceni.

Delegatia prezenta la Botosani a fost formata din rectorul, prorectorul, decanul Facultatii de Horticultura si directorul economic din cadrul Universitatii de Agronomie. In cadrul intalnirii, care a avut loc la Prefectura, s-a discutat atat cu prefectul judetului, Cristian Roman, cat si cu directorul unitatii scolare, in vederea unui parteneriat cu Liceul Agricol Sendriceni, atat pe partea didactica, cat si in ceea ce priveste elaborarea unor proiecte europene, sau chiar sprijin in a obtine venituri proprii, din activitati agricole si neagricole.

"Se stie ca principala ramura de activitate a judetului nostru este agricultura, iar semnalul pe care vrem sa-l tragem astazi este ca ne preocupa cu adevarat viitorul acestui judet. Chiar daca judetul nostru are niste bogatii naturale, acestea nu pot fi exploatate la maximum decat in anumite conditii, sa avem utilaje si metode moderne si sa ne pregatim bine resursa umana. Invesitia in copii inseamna investitia in viitorul acestui judet. Liceul Agricol Sendriceni este o pepiniera pentru viitorii specialisti. Ceea ce poate fi o surpriza este ca cei care au facut parte din delegatia de la Universitate sunt botosaneni", a declarat Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.

Parteneriatul initiat joi nu-i va scapa prea curand pe cei de la Liceul Agricol Sendriceni de facturile uriase la incalzire, ci, potrivit rectorului Universitatii Agronomice din Iasi, ii va ajuta sa faca bani proprii, astfel incat sa-si creasca singuri veniturile.

"Gandul cu care am venit in primul rand este de a ajuta zona din care provenim si o scoala cu renume si prestigiu in domeniul agricol. Ajutorul nostru se materializeaza in primul rand prin expertiza pe care o punem la dispozitia scolilor privind modul in care este conceput si trebuie sa se desfasoare procesul de invatamant, practica si administrarea fondurilor si accesarea fondurilor europene. Primele masuri vor fi in domeniul invatamant, programul de invatamant. Noi vrem sa-i ajutam sa faca bani, sa aiba venituri proprii, din activitati agricole si neagricole, prin accesarea fondurilor", a declarat prof.dr. Gerard Jitareanu, rectorul Universitatii Agronomice Iasi.

Oaspetii din Iasi au mai spus ca o universitate, oricare ar fi ea, nu poate sa vina sa plateasca o factura, ci sa ajute ca acea unitate scoalara sa-si creasca veniturile proprii, dand ca exemplu chiar Universitatea de Agronomie Iasi, unde aproape 50% din bugetul universitatii provine din venituri proprii.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
246

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
404

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
547

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...