Gripa noua a facut gripa sezoniera sa dispara!

Gripa noua a facut gripa sezoniera sa dispara!

 Ecaterina Chihaia  

Ecaterina Chihaia: "Nu avem inregistrat niciun caz de gripa sesoniera, probabil din cauza ca prioritate are gripa noua!"

Surprinzator sau nu, aparitia noului virus gripal AH1N1 a facut parca sa dispara gripa sezoniera, intrucat, potrivit celor declarate de reprezentantii Directiei de Sanatate Publica, in judetul Botosani nu a fost inregistrat niciun caz de gripa sezoniera in sezonul toamna-iarna 2009-2010, fata de anul trecut, cand au fost inregistrate 317 cazuri de gripa sezoniera.

"Nu avem inregistrat niciun caz de gripa sesoniera, probabil din cauza ca prioritate are gripa noua si in rest au fost diagnosticate viroze, pneumonii. Nu a fost identificata circulatia unui alt virus A in afara de cel pandemic. Au mai fost ani in care nu am avut gripa sezoniera", a precizat Ecaterina Chihaia, epidemiologul-sef al DSP Botosani.

In privinta virozelor, numarul lor a mai crescut in sezonul 2009-2010, intrucat numai la inceputul lunii decembrie au fost inregistrate 6.000 de viroze, iar in luna ianuarie a acestui an, in prima saptamana au fost 570 de cazuri. Numarul inregistrat oficial este scazut din cauza sarbatorilor de iarna, medicii de familie fiind liberi. In a doua saptamana a lunii ianuarie au fost 1.521 de cazuri, iar in saptamana aceasta au fost inregistrate deja 2.005 de viroze.
Epidemiologul-sef al DSP, Ecaterina Chihaia, a spus ca in  luna ianuarie din 2009 au fost inregistrate aproximativ o mie de viroze pe saptamana.

"Numarul de cazuri de imbolnavire prin afectiuni respiratorii acute pe sezonul toamna-iarna din 2009-2010 este mai mare fata de sezonul din 2008-2009. Atentia e pe toate virozele, numai ca in acest sezon epidemic circula si virusul AH1N1, care, fiind considerat o problema de sanatate publica, este monitorizat cu atentie", a conchis Ecaterina Chihaia.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...