Cazul copilului amenintat cu moartea nu a ajuns in atentia DGASPC!

Specialistii de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani au aflat de la reporterul Stiri Botosani ca, intr-un sat din judet, un copil a fost amenintat cu moartea, chiar daca statul plateste angajati care, conform fisei postului, sunt obligati sa se preocupe de soarta minorilor!

Cu toate acestea, jurnalistul a aflat ca, pentru ca micutul sa beneficieze de asistenta psihologica de specialitate, era nevoie de o sesizare, pe care ar fi trebuit sa o faca politia, asistentul social de la primarie sau parintii. Chiar daca incidentul s-a petrecut luni seara, miercuri dimineata, la DGASPC nu se stia nimic despre acest caz.

Reamintim ca pe 18 ianuarie, aproape de ora 23.00, un barbat a navalit in casa unei femei, despre care stia ca locuieste singura cu doi copii minori, unul de 5, celalalt de 10 ani, sotul acesteia lucrand in Bucuresti. Pentru ca femeia a spus ca nu are bani sau bautura sa ii dea, dupa cum ceruse, barbatul, care avea un cutit in mana, a amenintat ca il omoara pe unul dintre micuti, daca nu primeste banii. Mama minorilor, motivand ca merge in alta camera pentru a aduce bani, a reusit sa isi anunte sotul, care la randul sau a alertat politia. Barbatul a fost retinut si arestat pentru 30 de zile.  

"In prezenţa a doi minori cu varsta de 5 si respectiv 10 ani, A. Neculai a ameninţat victima cu un cutit, cerandu-i suma de 1.000 lei sau 100 Euro si bauturi alcoolice. Intrucat aceasta a spus ca nu are bani, A. Neculai a amenintat cu cutitul unul dintre copii, afirmand ca il omoara daca nu va primi banii. In aceasta imprejurare, S.Lacramioara i-a spus ca merge in alta camera pentru a aduce banii si, avand telefonul mobil asupra sa, a reusit sa-si sune sotul explicandu-i ce se intampla, iar acesta din urma a sesizat telefonic politistii si a alertat in acelasi mod mai multi vecini", a precizat inspector principal Daniela Darea, purtator de cuvant in cadrul IPJ Botosani.

Chiar daca in acest caz au fost traumatizati doi minori, care, pe langa faptul ca au asistat la scene ingrozitoare, unul dintre ei a si fost amenintat cu moartea, reprezentantii DGASPC Botosani au spus ca nu au fost sesizati pana in prezent de acest caz.

"Nu am fost sesizati de acest caz. Putem interveni daca parintii solicita sa venim in sprijinul lor, considerand ca au probleme cu copiii. Daca vom fi sesizati de politie, automat ca vom interveni in consilierea familiei si vom face o evaluare psihologica a copilului care a fost amenintat cu moartea, sa vedem cat de traumatizat a fost, ce efecte a avut asupra lui, si vom incerca sa fie totul bine. Oricum aceasta a avut un impact negativ asupra ambilor copii", a declarat Cecilia Spataru, director adjunct pe probleme de copil din cadrul DGASPC.

Reprezentantul Directiei, fiind intrebat daca institutia se poate autosesiza cu privire la acest caz, a spus ca va incerca sa vada despre ce este vorba, luandu-se legatura cu Primaria din Vorniceni, dar si cu parintii copiilor.

"Pana acum chiar nu ne-a sesizat nimeni, sigur ca vom incerca sa vedem ce s-a intamplat, voi intreba si la Complexul de Servicii Comunitare care lucreaza pe prevenire si centre de consiliere si sprijin pentru parinti si copii, daca s-au autosesizat si in caz ca nu, vom vedea ce vom putea face. De acum noi putem suna la Primaria din Vorniceni sa luam date despre familie si copii. Vom incerca sa luam legatura cu mama copiilor, si apoi cu copiii, sa stabilim un program de consiliere si sa facem o evaluare psihologica a copiilor", a precizat Cecilia Spataru.

Pentru ca cei doi minori sa fie consiliati si evaluati psihologic, reprezentantii DGASPC au spus ca in primul rand parintii trebuie sa fie de acord.

"Noi vom incerca sa discutam mai intai cu mama si speram sa o convingem ca este in interesul copiilor acest lucru, daca nu sunt de acord, nu putem trece peste parinti", a conchis directorul adjunct pe probleme de copil din cadrul DGASPC.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...