BACALAUREAT 2010: "Simularea a decurs fara incidente, mai bine decat ne-am fi asteptat", spune Ada Macovei

Simularea bacalaureatului pentru evaluarea competentelor digitale s-a desfasurat astazi in doua etape.

Pentru prima simulare a bacalaureatului din acest an au participat mai multi elevi decat era stabilit initial, intrucat trei unitati de invatamant au solicitat Ministerului Educatiei ca toti elevii din clasele a XII-a, inscrisi pentru simularea de astazi, sa poata participa, in doua etape.

Conform datelor oferite de Ada Macovei, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean, pentru simularea de astazi au fost inscrisi 1.021 de candidati, fata de 1.002, cat se anuntase initial.

Din numarul total de candidati inscrisi, doar 973 de candidati s-au prezentat, dintre care 915 au participat la simularea de la ora 13.00, iar 58 de candidati au participat la simularea de la ora 15.00.

"Simularea a decurs fara niciun fel de incidente, mai bine decat ne-am fi asteptat. Dintre cei inscrisi, cateva unitati scolare, si anume, Colegiul A.T.Laurian, Seminarul Teologic Botosani si Grupul Scolar "Dr. Mihai Ciuca" Saveni au realizat simularea si la ora 15.00, astfel incat toti elevii inscrisi sa participe la simulare", a declarat Ada Macovei, inspectorul general al ISJ.

Dupa aceasta simulare, proba de evaluare a competentelor digitale se va desfasura intre 19-29 aprilie 2010, elevii obtinand la sfarsit un certificat cu una dintre mentiunile "utilizator mediu", "avansat" sau "experimentat".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...