Statul are nevoie de oameni care fumeaza, beau si mor tineri!

In conceptia societatii, un cetatean model este cel care are studii superioare, nu bea, nu fumeaza, lucreaza mult si nu polueaza. Totusi, pentru un guvern, contribuabilul ideal este exact opusul cetateanului model.

Potrivit unui institut finlandez pentru cercetari economice, contribuabilul pe care si-l doreste guvernul este putin educat, fumeaza, bea alcool, circula mult cu masina si moare tanar, informeaza Mediafax care citeaza site-ul yle.fi.

Explicatia cercetatorilor este ca statul va castiga mai mult cu cat persoana respectiva foloseste mai multe produse pentru care se platesc taxe de consum.

In Finlanda, taxele aplicate pe consum ajung la 24 de miliarde de euro pe an, fumatori si consumatorii de alcool fiind astfel excelenti contribuabili. Potrivit statisticilor, alcoolul si tigarile aduc 1,7 miliarde de euro din aceasta suma, iar benzina, 3,2 miliarde de euro.

Studiul mai spune si ca taxele platite de fumatori sunt mai mari decat costurile pentru tratamentele medicale de care vor avea nevoie in viitor. Mai mult, fumatul le scurteaza viata asa ca acestia nu vor ajunge la pensie pentru a cheltui fondurile publice.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...