Baietii, mai atenti la ore daca sunt lasati sa se plimbe prin clasa!

Pentru ca modul lor de invatare este diferit de cel al fetelor, baietii ar trebui sa fie lasati sa se ridice din banca in timpul orelor, sa mearga prin clasa si sa atinga eventualele materiale didactice, spun cercetatorii.

Special pentru baieti, orele ar trebui sa arate cu totul altfel, este de parere cercetatorul Abigail Norfleet James, de la Universitatea Virginia. Si asta pentru ca ei se deosebesc fundamental de fete, in ceea ce priveste abilitatile, ei fiind mai putin inclinati catre comunicarea verbala, auzind mai prost decat colegele lor si constrolandu-si impulsurile mai greu.

Insa au o orientare spatiala mai buna, vad mai bine si invata mai bine daca au posibilitatea de a atinge materialul didactic. Pentru ca sunt mai impulsivi si mai activi din punct de vedere fizic, ar trebui sa fie lasati sa se ridice din banca in timpul orelor de curs si sa fie antrenati in diferite activitati, relateaza Daily Mail.

Pentru ei, grupurile de lucru, organizate pe proiecte, sunt ideale, pentru ca isi vor folosi energia in scopuri academice. Si profesorii ar trebui sa se miste mai mult in clase, pentru a-i tine pe elevii de sex masculin interesati.

"Trebuie sa le oferi ceva la care sa se uite. Daca au trecut cateva minute si nu te-ai miscat, vor cauta altceva, in miscare, la care sa se uite", a explicat cercetatorul, care si-a expus ideile la o conferinta de specialitate sustinuta la Londra.

Fetele, in schimb, sunt vrajite de figuri, si pot privi minute in sir o fata, fara a-si pierde concentrarea. Baietii, in schimb, sunt orientati catre miscare, a mai spus omul de stiinta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...