Incendiul de la Rosiori, soldat cu moartea unei batrane, a izbucnit de la un resou!

Tragedia de la Rosiori s-a petrecut in fata fiului batranei de 82 de ani, care a asistat neputincios la incendiul in care mama sa a ars de vie!

Pompierii si medicii de la Ambulanta au fost alertati cu cateva minute inainte de ora 07.00, fiind solicitati intrucat se semnalase faptul ca in locuinta cuprinsa de flacari locuieste o batrana.

Pompierii au actionat aproximativ jumatate de ora pentru stingerea incendiului, batrana fiind gasita carbonizata in una dintre camerele casei. Vecinii au sarit in ajutorul fiului victimei pentru a stinge vapaia, numai ca nu au reusit sa faca fata, motiv pentru care au chemat pompierii.

"Am vazut cum facea flama instalatia electrica. Am iesit afara repede sa vad ce se intampla si am vazut casa batranei cuprinsa de flacari. Am incercat sa intru in casa sa o ajut, dar nu am putut", a spus Eugen Iftime, unul dintre vecini.

Alertat de zgomote, dar si de vecini, fiul proprietarei locuintei a incercat si el sa intervina, insa nu a mai putut face nimic pentru a-si salva mama.

"Cand am venit aici, nu mai aveam ce face, totul era flacara, iesea afara parca o sufla. Mama era la interior, probabil ca dormea. Nu am putut intra in casa ca era tot cuprins de flacari", a povestit Mihai Strunga, fiul victimei.

La fata locului au ajuns doua echipaje de pompieri si unul al ambulantei, in speranta ca vor reusi sa o salveze totusi pe femeia de 82 de ani.

"Din nefericire, victima, Elena S., a fost descoperita decedata in camera unde a izbucnit incendiul. După mai bine de o jumatate de ora, pompierii au reusit sa stinga incendiul, impiedicand extinderea focului la anexele din gospodarie si locuintele vecine, construite la o distanta foarte mica", a precizat plutonierul Dorina Lupu, purtator de cuvant in cadrul ISU Botosani.

Pompierii si criminalistii au stabilit o cauza probabila a producerii incendiului, respectiv un resou aflat sub tensiune si amplasat langa materiale combustibile.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...