GREVĂ la Primăria Botoşani! VEZI ce revendicări au angajaţii din administraţia publică locală! FOTO

Zeci de funcţionari din cadrul Primăriei Botoşani au încetat joi activitatea şi au ieşit încă de la primele ore ale dimineţii în faţa instituţiei, dorind în acest mod să îşi exprime nemulţumirea legată în principal de nivelul scăzut de salarizare din administraţia publică locală.
 
Aproximativ 200 de angajaţi ai Primăriei Botoşani sunt astăzi în grevă generală, acestora urmând a li se tăia o zi la salariu.

Oamenii vor sta aproximativ două ore în faţa Primăriei, după care vor intra în birouri, dar nu vor desfăşura niciun fel de activitate.

Printre solicitările lor se numără reglementarea şi liberalizarea acordării, incepând cu anul 2015, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, dar şi creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea începând cu acest an a Legii 284 din 2010, privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Sunt totuşi câţiva funcţionari care astăzi vor munci, inclusiv la Serviciul de stare civilă, la ghişeul de eliberare certificate de deces şi la ghişeul de înmatriculări, pentru încasarea amenzilor.

Protestatarilor li s-au alăturat şi şefii de servicii şi directorii din cadrul Primăriei Botoşani.

"Aşteptăm să vedem ce efect va avea protestul asupra Guvernului, asupra celor responsabili de situaţia noastră, şi dacă răspunsul va fi negativ, atunci vom declanşa greva generală pe perioadă nelimitată", a declarat Paul Vieru, lider local al Sindicatului Lliber al Administraţiei Publice Locale.

Cei din executivul Primăriei Botoşani sunt solidari cu angajaţii şi spun că protestul acestora este îndreptăţit, în condiţiile în care sun situaţii în care consilieri debutanţi au salarii mai mici decât femeia de serviciu.









 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

astăzi, 20:00

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenționale, din care 2 avertismente și 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

astăzi, 19:20

Prin excepție de la prevederile art. 21, 27 și 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcțio...

Ziua Internațională a Educației, sărbătorită de preșcolarii unei grădinițe din Botoșani! (foto)

astăzi, 18:40

Activitățile desfășurate au fost  variate și atractive, cu teme specifice: „Împreună pentru educație”, „La mulți ani, dragi educatoare!”, „Grădinița-...