GREPIT la Botosani!

GREPIT la Botosani!

 VLAD CIRDEIU  

Botosanenii Vlad Cirdeiu si Cristian Corduneanu, in prezent studenti la facultatea bucuresteana de Regie, sunt cunoscuti in urbea natala, si nu numai, prin succesul pe care l-au inregistrat in urma cu cativa ani cu pelicula BOTOSANI, CAPAT DE LINIE! Ultima isprava a celor doi este participarea la Festivalul International de Film Transilvania, Cluj, sectiunea Scurtmetraje. Din cand in cand, se intorc la Botosani. Nu au uitat ca, nu demult, erau elevi pasionati de IT.

Grupul Elevilor Pasionati de IT (GREPIT), in colaborare cu Asociatia IQ Suport, organizeaza, in perioada 7- 9 noiembrie 2008, Concursul National de Creatie IT GREPIT, editia a III-a.

Cele trei zile de concurs se vor desfasura in sediul Fundatiei Nationale pentru Dezvoltare Comunitara Botosani, fiind o competitie adresata in mod special liceenilor. Din echipa de organizatori GREPIT fac parte si Vlad Cirdeiu, Cristian Corduneanu, Doru Stefanescu.

La editia noiembrie 2008 participa 29 de proiecte, din 14 judete (Suceava, Calarasi, Prahova, Bistrita Nasaud, Mehedinti, Iasi, Bacau, Brasov, Valcea, Braila, Vrancea, Arges, Hunedoara, Botosani). 

Stiri.Botosani este partener media al manifestarii, iar Live.Botosani va transmite in direct pe internet duminica, de la ora 13.00, festivitatea de decernare a premiilor in cadrul Concursului National de Creatie IT GREPIT.

 

GREPTIT este un grup care urmareste facilitarea legaturii intre tineri in scopul descoperirii si formarii de noi talente. Misiunea concursului GREPIT este sa promoveze tinerii cu abilitati in domeniile software-ului, graficii digitale, web design-ului.

Pentru editia din noiembrie 2008, exista cinci categorii competitionale:

1. Design si Dezvoltare Web

2. Soft educational

3. Soft utilitar

4. Tehnologii Mobile (Aplicatii pentru dispozitive mobile)

5. Media (Galerii foto si filme de scurt metraj).

 

Concursul este dedicat persoanelor cu aptitudini, inclinatii si interes pentru crearea aplicatiilor informatice, indiferent de caracterul acestora (educational, interactiv, de prezentare, cu exceptia lucrarilor descrise la 24.)

Juriul se constituie din membri ai unor firme de IT, studenti, reprezentanti din GREPIT, care nu vor avea nici un fel de relatii directe cu participantii la concurs.

 

PROGRAMUL MANIFESTARII:

Vineri, 7 noiembrie

06:00 - 18:00 Sosirea participantilor

18:00 - 19:00 Deschiderea oficiala

20:00 - 00:00 Seara cu program social/ instalarea lucrarilor, unde este cazul



Sambata, 8 noiembrie

8:00 Micul dejun

9:00 - 10:30 Jurizare lucrari

10:30 - 10:40 Pauza cafea

10:40 - 11:10 Atelier

11:15 - 13:30 Jurizare lucrari

14:00 Pauza de masa

15:00 - 17:00 Jurizare lucrari

17:15 - 17:55 Discutii despre proiectul GREPIT

18:00 - 19:30 Jurizare lucrari

20:00 Pauza de masa

21:00 Program socializare



Duminica, 9 noiembrie

08:00 Micul dejun.

09:00 - 12:00 Concurs G3/ ateliere

13:00 Premierea participantilor, eveniment transmis in direct pe internet, de Live.Botosani  

 

GREPIT este o initiativa dedicata dezvoltarii competentelor elevilor pasionati de calculatoare, prin simularea unui mediu competitional dar si colaborativ, provocator si fascinant, similar cu domeniul IT din secolul XXI.

Competentele pentru Societatea Informationala isi gasesc astfel un creuzet ideal pentru formare, iar aplicatiile dezvoltate de catre participanti pot constitui startul pentru progresele semnificative in domeniul IT din urmatorul deceniu. Concursul este si va ramane un proiect realizat de tineri si pentru tineri", ceea ce il face extrem de atractiv pentru participanti si unic in randul concursurilor de informatica.

Totul a inceput pe 16 august 2007, in urma unei intalniri in care s-a discutat despre design si dezvoltare web. Intalnirea a avut ca participanti elevi din diferite licee botosanene, premiati la diferite concursuri de informatica si cu o pasiune comuna pentru domeniul IT.

Fondarea acestui grup a pornit de la ideea ca o aplicatie informatica semnificativa poate fi realizata mai eficient de un grup decat de aceleasi persoane lucrand individual. In plus, grupul se dezvolta mult mai repede, ca rezultat al schimbului permanent de cunostiinte si competente intre membri.

Astfel, misiunea principala a grupului GREPIT este de a realiza comunitati de practica, sustinute de intalniri periodice fata in fata, pentru a sprijini elevi din scoli si licee in parcursul lor de formare de excelenta in domeniul IT. (Informatii pe www.grepit.info)



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
10

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
261

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
231

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...