Gratuitate la maxi-taxi pentru elevii si pensionarii din zonele marginase

Gratuitate la maxi-taxi pentru elevii si pensionarii din zonele marginase
Incepand din acest an, municipalitatea va acorda subventie si societatii Microbuzul, cea care asigura transportul in comun cu maxi-taxi.

Potrivit viceprimarului Florin Ghiorghita, vor beneficia de gratuitate la transportul cu maxi-taxi elevii, pensionarii si persoanele cu handicap care locuiesc in zonele marginase din municipiul Botosani.

Cei care vor beneficia de gratuitate pe maxi-taxi nu vor mai beneficia de aceasta facilitate si pe tramvai.

"Este un accept al nostru de a da subventie la ora actuala si catre anumite categorii de persoane care sa circule cu maxi-taxi, si aici ne referim la copii, pensionari, persoane cu handicap si veterani de razboi, din zonele marginase ale orasului. Ma refer la cei care locuiesc pe strada Tudor Vladimirescu, in ANL Bucovina cu coborare catre Curtesti, care locuiesc pe Calea Nationala-iesirea spre Iasi, la cei care stau in zona Tulbureni, la cei din zona Cismea si ANL Cismea, care isi trimit copiii zilnic la scoala", a spus viceprimarul Florin Ghiorghita.

Deocamdata nu se cunoaste numarul total al persoanelor pentru care se va acorda subventie la transportul cu maxi-taxi.

"Am cerut sa se vina cu o evidenta, sa se vada cate persoane sunt. Multi spun, in special carcotasii, ca dam subventie la o societate comerciala privata. Vreau sa se inteleaga ca ori dam subventia, ori incaseaza pensionarii sau elevii, operatorul tot isi incaseaza banii. Iar persoanele din zonele marginase nu sunt cu nimic mai prejos decat ceilalti. Platesc aceleasi taxe si impozite", a adaugat edilul.

Subventia ce ar urma sa fie acordata anual societatii Eltrans este estimata intre 300.000 si 500.000 de lei.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
14

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
82

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
22

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...