Gradatiile de merit: Grile diferite in urban de rural si mai putine hartii la dosar!

Gradatiile de merit: Grile diferite in urban de rural si mai putine hartii la dosar!
Reprezentantii Sindicatului Invatamantului Preuniversitar vor ca in acest an gradatiile de merit sa se acorde in baza unor grile care sa difere in mediul rural de mediul urban.

Presedintele SIP, Maria Tiprigan, sustine ca gradatiile de merit trebuie acordate in functie de profesionalismul de care da dovada fiecare cadru didactic in activitatea pe care o desfasoara cu elevii, si nu in functie de numarul adeverintelor si al documentelor.

"Gradatiile de merit nu oglindeau cu adevarat ce am cerut noi, sindicatele, prin vocile liderilor si ale membrilor. Am cerut intotdeauna sa se puna accent pe actul educational, pe rezultatele muncii cu elevii, nu pe aceste dosare care sa contina cat mai multe bibliorafturi si exista aceasta goana dupa cursuri, de a se inscrie la diverse programe. Noi am solicitat ca se puna accent pe rezultatele muncii cu copiii, pe parcurgerea programei de invatamant", a spus Maria Tiprigan.

Dupa publicarea grilelor, cadrele didactice care doresc gradatie de merit isi pot depunse dosarele, care vor fi evaluate la nivelul unitatilor de invatamant, iar ulterior trimise Inspectoratului Scolar Judetean.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
407

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

Sâmbătă, 11 Mai 2024
151

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
428

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...