Gogosi cu cartofi (de post)

Ingrediente: 5 cartofi mari, 200 g faina, 50 g drojdie, 1 pahar ulei, apa, 1 lingura zahar, sare.

Se coc cartofii in coaja, apoi se curata si se dau pe razatoarea marunta. Separat se face un aluat obisnuit din 200 g faina, jumatate de cubulet drojdie, apa, o lingura de zahar, sare. Se incorporeaza cartofii in aluat. Se framanta din nou pana la omogenizare, se acopera vasul cu un servet si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa ce a crescut bine se intinde aluatul pe planseta (grosimea de cel mult 1 cm), se taie rondele cu un pahar si se prajesc in ulei incins. Se presara zahar pudra vanilat.


Pofta buna!
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șase medalii de AUR pentru România. Sportul la care dominăm Europa!

Sunday, 7 September 2025

Echipajul de 8+1 mixt (BMix8+), compus din Daria-Ioana Dinulescu, Gabriela Tivodariu, Mateus-Simion Cozminciuc, Eduard Angel Moldovan, Andrei Vatamaniuc, Sergiu Anfimov, Iulica-Maria Ursu, Denisa Cris...

Daniel David, APEL pentru profesori cu o zi înainte de noul an școlar: „Școala este în primul rând a copiilor!”

Sunday, 7 September 2025

Daniel David, ministrul Educației, a transmis, cu o zi înainte de începerea anului școlar, un mesaj către elevi, părinți și profesori. Oficialul subliniază că „școala e...

Nicușor Dan, despre ce obligaţii are România în contextul războiului de la graniță: "Trebuie să cooperăm cu partenerii europeni şi SUA!"

Sunday, 7 September 2025

Preşedintele Nicuşor Dan a transmis, duminică, într-un mesaj cu ocazia Serbărilor Naţionale de la Ţebea, că România trebuie să fie alături de poporul ucrainean greu încercat...