Gogosi cu cartofi (de post)

Ingrediente: 5 cartofi mari, 200 g faina, 50 g drojdie, 1 pahar ulei, apa, 1 lingura zahar, sare.

Se coc cartofii in coaja, apoi se curata si se dau pe razatoarea marunta. Separat se face un aluat obisnuit din 200 g faina, jumatate de cubulet drojdie, apa, o lingura de zahar, sare. Se incorporeaza cartofii in aluat. Se framanta din nou pana la omogenizare, se acopera vasul cu un servet si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa ce a crescut bine se intinde aluatul pe planseta (grosimea de cel mult 1 cm), se taie rondele cu un pahar si se prajesc in ulei incins. Se presara zahar pudra vanilat.


Pofta buna!
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un scandal în Centrul Vechi a dus la acuzații de tentativă de omor!

astăzi, 14:07

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui D.F., în vârstă de 45 de ani, din municipiul Botoşani. Acest...

Cuvinte sfâșietoare la moartea lui Florin: ”Mi-ai lăsat inima în bucăți!”

astăzi, 13:08

Florin a murit după ce mașina pe care o conducea s-a răsturnat, alte trei persoane ajungând la spital. În urma lui au rămas, nemângâiați, toți cei care l-au cunoscut și ...

Un mare sportiv botoșănean își anunță retragerea: ”Vreau să fiu o sursă de inspirație pentru noile generații!”

astăzi, 12:15

Alin Alexuc-Ciurariu este una dintre cele mai marcante figuri din istoria recentă a luptelor greco-romane din România. Sportivul de 34 de ani are în palmares trei medalii la Campi...