Pe 13 aprilie, stradul de ozon ajunge la doar 4 cm. Romanii avertizati sa umble cu greutati la picioare

Pe 13 aprilie, stradul de ozon ajunge la doar 4 cm. Romanii avertizati sa umble cu greutati la picioare

   trombon.ro

Vesti proaste pentru persoanele care nu pleaca din tara in perioada 13 aprilie-8 mai, cercetatorii au avertizat ca stratul de ozon se va subtia deasupra Romaniei, ajungand la un prag istoric de doar 4 centimetri pe 13 aprilie, ceea ce inseamna ca gravitatia va suferi tot felul de modificari spectaculoase.

Potrivit cercetatorilor, cel mai frecvent fenomen din luna aprilie in Romania va fi acela de "fuga a atmosferei", provocat de micsorarea gravitatiei de la o valoare de 9,78 la 5,20, ceea ce inseamna ca toate obiectele usoare, neancorate bine pe pamant, vor fi atrase in spatiul extraterestru, fara a putea fi recuperate vreodata.

"Pe langa faptul ca vom putea zbura, exista si riscul de a putea fi atrasi catre spatiul extraterestru, unde, odata ajunsi, vom pluti in deriva o eternitate", a declarat Mirel Aldrinescu de la lnstitutul de Fizica Magurele, care a recomandat romanilor sa umble cu greutati la picioare, eventual din plumb sau otel, pentru a se proteja de fenomenul de fuga in spatiu. Cele mai indicate greutati pentru picioare sunt lanturile, mult mai usor de procurat pana pe 13 aprilie, insa si bucatile de fiare prinse de haine pot fi de un real ajutor pentru mentinerea la suprafata pamantului.

Cercetatorii recomanda exercitiile fizice zilnice, pentru a se evita atrofierea muschilor, dar si evitarea zborurilor cu avionul, sansele ca avioanele sa fie aruncate in exteriorul Pamantului fiind extrem de mari. "N-ar fi rau ca romanii sa stea perioada aceasta in Bulgaria sau alta tara, va fi destul de dificil chiar si sa bem un ceai. Nu stiu daca cineva constientizeaza gravitatea situatiei", a mai declarat Mirel Aldrinescu.

Pentru a veni in ajutorul Romaniei, bulgarii au asigurat conditii pentru aproximativ 4 milioane de romani, care sunt asteptati pe statiunile de pe litoral pana la revenirea gravitatiei la acceleratia normala.


Pentru conformitate, intra pe trombon.ro!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
3

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
28

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
378

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...