Goană în căutarea bradului perfect de Crăciun, unii botoșăneni se mulțumesc și cu crenguțe (fotogalerie)

În această perioadă orașul este mai aglomerat ca de obicei. Oamenii ies la cumpărături, mai rezolvă din treburile programate, dar și mulți botoșăneni s-au întors acasă de sărbători. Pe lângă toată agitația care se resimte în exterior, oamenii transmit și magia sărbătorilor de iarnă prin respectarea tuturor tradițiilor.

Goană în căutarea bradului perfect de Crăciun, unii botoșăneni se mulțumesc și cu crenguțe (fotogalerie)

În ultima săptămână dinaintea Crăciunului nu doar că oamenii au intrat într-o „febră” a cumpărăturilor, ci sunt și în goană după găsirea bradului perfect de Crăciun.

Pomul de Crăciun este un simbol semnificativ pentru această sărbătoare magică și este nelipsit din casele botoșănenilor. Cetățenii, care încă nu au împodobit bradul, sunt în căutarea unui pom perfect, dar care să se încadreze și în bugetul lor.

De exemplu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani se găsesc brazi pe placul tuturor, dar și prețurile sunt pe măsură. În funcție de înălțime prețul poate varia și ajunge chiar la peste 200 de lei. Pentru un pom natural cu înălțimea de aproximativ 1,80 metri botoșănenii trebuie să scoată din buzunare cel puțin 100 de lei.

Cei care nu își permit să scoată din buzunar bani pentru un pom se mulțumesc și cu crenguțe de brad pentru a decora locuința.

După ce l-au cumpărat și dus în propriile case, urmează operațiunea „împodobirea bradului”. Unii așteaptă chiar până în ziua Ajunului de Crăciun, însă alții nu au răbdare și vor să se bucure cât mai mult de acest simbol.






 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
927

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1349

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
614

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...