Ghiorghita se retrage din cursa si spune raspicat: "Nu domnul Alexa va fi presedinte!"

Ghiorghita se retrage din cursa si spune raspicat: "Nu domnul Alexa va fi presedinte!"

FLORIN GHIORGHITA

Problema salariilor profesorilor, dar si luptele din partid, care se acutizeaza pe zi ce trece, l-au determinat pe Florin Ghiorghita sa se retraga din cursa pentru un nou mandat de presedinte al Organizatiei municipale a PDL Botosani!

Ghiorghita spune ca nu va mai candida pentru o functie politica pana la sfarsitul mandatului de viceprimar.



"Nu domnul Alexa va fi presedinte!"

Vestea a fost facuta publica astazi, contracandidatii lui Ghiorghita declarandu-se surprinsi de decizie. Chiar daca singura candidatura certa este, deocamdata, a lui Catalin Alexa, Florin Ghiorghita surprinde din nou: "Nu domnul Alexa va fi presedinte!".

"Mi-am retras candidatura de la organizatia municipala. Nu voi mai candida ca presedinte, am hotarat sa ma implic mai mult in activitatea administrativa si mai putin in cea politica. Am considerat ca e mai importanta activitatea administrativa pentru care suntem alesi. Ma voi gandi foarte serios daca voi mai candida la vreo functie politica in viitorul apropiat. Dupa ce voi incheia mandatul de viceprimar probabil ma voi indrepta din nou spre partea politica. Decizia de a ma retrage din cursa nu are nici cea mai mica legatura cu anuntul facut de domnul Alexa ca intentioneaza sa candideze. Nu domnul Alexa va fi presedinte, va spun sigur!", a declarat pentru Stiri Botosani Florin Ghiorghita.

Viceprimarul recunoaste ca decizia sa are legatura si cu situatia creata din cauza neachitarii salariilor dascalilor, viceprimarul fiind nevoit sa suporte valurile de nemultumiri.

"Au fost mai multe motive care m-au facut sa renunt la a mai candida, si ultimul dintre ele este ceea ce s-a intamplat cu salariile profesorilor. Pana la urma noi suntem alesi si platiti pentru a conduce destinele muncipiului, iar partea politica sa o faca cei care pot sa o faca", a spus Ghiorghita, care s-a declarat multumit de activitatea sa politica de pana acum.

"Eu cat am fost presedinte la Organizatia Municipala am obtinut rezultate foarte bune, sunt foarte multumit de echipa de la municipiu, voi ramane presedinte si ma voi ocupa de organizatie pana la alegeri. Voi lua o decizie in asa fel incat sa ma ocup si in viitor de organizatie, dar nu din postura de presedinte. Eu cred ca voi reusi sa intaresc organizatia si sa aduc un plus de imagine si, de ce nu, din postura pe care mi-a voi asuma, s-ar putea sa fac mai multe pentru organizatia municipala", a completat Florin Ghiorghita.



Alexa: "Nu ma reatrag... momentan!"

Declaratiile viceprimarului Florin Ghiorghita, care conduce organizatia municipala PDL Botosani din septembrie 2007, lasa insa sa se inteleaga faptul ca la mijloc ar fi un razboi intern, care ar fi putut lua o amploare si mai mare daca si-ar fi mentinut intentia de a candida pentru un nou mandat.

"Eu mi-am anuntat tot timpul candidatura si am sperat din suflet ca aceasta candidatura sa mentina filiala unita, pentru ca am muncit mult. Din pacate, unii au inteles-o ca pe un razboi intern, pentru a obtine o functie, l-au inteles ca pe un razboi prin a denigra pe ceilalti participanti la campanie, si decat sa creez o ruptura in cadrul partidului, e mai bine sa ajungem la un consens si sa hotaram de comun acord pentru cel mai bun", a conchis Ghiorghita.

Vestea l-a surprins pe Catalin Alexa. "Nu stiam de decizia domnului Ghiorghita de a renunta, nu am vorbit cu el, si ma surprinde faptul ca s-a retras din cursa. Eu merg in continuare, nu ma retrag... momentan!", a spus Catalin Alexa. 

 

Diaconu, pregatit sa intre in cursa!

Deocamdata, o posibila candidatura la sefia organizatiei municipale a PDL Botosani este cea a lui Iona Diaconu, care a confirmat, pentru Stiri Botosani, ca este interesat de aceasta functie.

"Iau in calcul posibilitatea de a candida pentru o functie, ori in cadrul organizatiei judetene, ori municipale. Nu m-am gandit inca, mai este timp, si voi analiza pe ce pozitie voi candida", a declarat Ion Diaconu.

Alegerile in organizatia municipala a PDL Botosani vor avea loc pe 9 aprilie 2011. 
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

astăzi, 22:34
95

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
339

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
486

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...