Gherghina, una dintre cele mai cunoscute siameze, condusa pe ultimul drum - FOTO

  Gherghina Boaru, una dintre cele două surori din Botosani, cunoscute ca siamezele anilor `80, este condusa astazi pe ultimul drum, dupa ce duminica dimineata a pierdut lupta cu boala si a decedat in Spitalul Judetean Mavromati.

 Zeci de cunoscuti, dar si simpli oameni, au vrut sa fie alaturi de familie in aceste momente grele. Slujba de inmormantare are loc la Biserica Penticostala din Bucecea.

Sicriul cu trupul neinsufletit al femeii a fost acoperit cu flori, iar langa acesta a fost pusa o fotografie cu Gherghina.

Femeia de 32 de ani a fost plecata în Italia la muncă, iar acolo a fost diagnosticata cu ciroza hepatica, insa nu a vrut sa fie tratata in peninsula si s-a intors acasa.

Pe 25 mai, Gherghina s-a simtit rau, acuzand dureri abdominale, iar mama ei a sunat de urgenta la 112. O ambulanta a preluat-o pe femeie si a transportat-o la Unitatea de Primiri Urgente Botosani. Gherghina spunea că s-a îmbolnăvit din cauza muncii grele şi a stresului. A revenit acasa, insa s-a simtit din nou rau si a fost internata la Spitalul Judetean "Mavromati".

Din pacate starea ei s-a agravat si a intrat in coma, iar duminica dimineata a decedat.

Siamezele Lina şi Gherghina Boaru au impresionat România anilor `80, când s-au născut lipite în dreptul inimii, de la stern la ombilic.

Pe atunci, în România nu se putea face operaţia de separare, iar mama lor se temea ca fetele vor ajunge la un circ şi toată lumea va râde de ele. Şansa lor a venit la şase luni de la naştere, când o echipă de 28 de medici din Elveţia au reuşit să le separe, după o operaţie care a durat 10 ore. Atunci a fost a treia operaţie reuşită din lume.









 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Măsuri de ordine și siguranță publică asigurate de jandarmi la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași!

astăzi, 14:58

Jandarmeria Română, prin Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău, va asigura, alături de celelalte structuri partenere, măsurile de ordine și siguranță publică...

Dansatorii din Botoșani fac cinste României la competiția din Cipru! (Foto)

astăzi, 14:38

Patru premii I, un premiu 3 și o mențiune au obținut sportivii din Botoșani care au reprezentat România la Cyprus Dance Fusion. Premiul I au obținut: Trio Choreography Fantasy - &ldqu...

Poliția de Frontieră Iași: În atenția șoferilor care tranzitează Punctul de Trecere a Frontierei Stânca!

astăzi, 12:45

Potrivit Poliției de Frontieră, în intervalul orar mai sus menționat, există posibilitatea înregistrării unor timpi crescuți de așteptare. Prin urmare, ”recomandăm participan...