Gheorghe Iavorenciuc, cu banii pe masa la sedinta de CL

Consilierul local Gheorghe Iavorenciuc a atras atentia in cadrul sedintei de Consiliu Local cu privire la salariile foarte mici pe care le iau politistii locali.

Iavorenciuc a venit cu bancnote de 5 si 10 lei, in total avand suma de 620 de lei pe care o incaseaza lunar in contul indemnizatiei de consilier local si a spus ca este inadminibil ca acelasi salariu sa il aiba si unui functionari din Primarie sau politistii locali.

"Vreau sa prezint situatia reala. Indemnizatia este de 620 de lei, pentru o ora-doua, un ras, o cafea si vreau sa atrag atentia ca exista angajati din primarie, din serviciile din subordine, mai ales Politia Locala, care intr-o luna iau acesti bani si daca iau 20 de lei ii ajunge unui politist pentru o zi. Stau in frig, in ploaie, au griji de tot ce se intampla si noi nu ne-am gandit daca pot trai cu acesti bani, cu 4 euro pe zi", a spus Iavorenciuc.

Consilierul local a propus initierea unui proiect de hotarare pentru acordarea unei alocatii de hrana lunare pentru politistii locali.

"E rusinos ca din banii adunati uneori pentru unii sunt ciuma si pentru altii muma. Pe clientela politica se arunca bani in tara", a afirmat Iavorenciuc.

El a donat indemnizatia pentru o luna si a cerut presedintelui de sedinta sa o dea politistilor locali.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...