Garsoniera incendiata de doua ori in ultimele 9 luni!

Garsoniera incendiata de doua ori in ultimele 9 luni!
Proprietarul unei garsoniere, situată la etajul IV al unui bloc de pe strada Aleea Viilor din municipiul Botoşani, şi-a văzut marţi seară, pentru a doua oară în ultimul an, averea ameninţată de flăcări. Incendiul a fost observat de câţiva vecini puţin după ora 22.00, acestia solicitand sprijinul pompierilor.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, care a reuşit să stingă incendiul în mai puţin de 20 de minute.

Flăcările au distrus o masă, un covor, o canapea, un corp de mobilier şi câteva pet-uri, pagube estimate la 5.000 lei. Intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să nu se extindă la întreaga locuinţă si la garsonierele vecine, fiind astfel protejate de foc bunuri materiale în valoare de aproximativ 200.000 lei.

Cauza probabila a incendiului a fost folosirea intentionata a sursei de aprindere.

Este a doua oară când pompierii sunt solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit în această garsonieră. Pe 6 aprilie 2009, ora 13.36, Maricela D., chiriaşa garsonierii, a cerut ajutorul pompierilor după ce concubinul său a aprins mai multe materiale textile din locuinţă. Pentru stingerea acestui incendiu au acţionat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani.

La sosirea forţelor de intervenţie la locul indicat, în holul de pe casa scării, la nivelul etajului IV, era un fum înecăcios, iar una dintre locatare rămăsese blocată în propria locuinţă, fiind în pericol de a se intoxica cu monoxid de carbon. Unul dintre pompieri a intrat în garsoniera acesteia şi a salvat-o. Alte două persoane, care locuiau la etajul al III-lea au fost evacuate tot de pompieri. Concomitent cu acţiunile de salvare şi evacuare a locatarilor blocului s-a intervenit pentru stingerea incendiului.

Când pompierii au intrat în garsoniera, ardea un covor, canapeaua şi un fotoliu. Incendiul a fost stins în limitele găsite de aceştia. Valoarea pagubelor a fost estimată la 2.000 de lei. Prin intervenţia promptă a pompierilor au fost salvate bunuri în valoare de 350.000 de lei.

Ambele cazuri au fost preluate de organele de cercetare penală.

 

Plutonier Dorina Lupu,

Subofiter Relatii Publce in cadrul IJSU Botosani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
65

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
576

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
388

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...