Directorii de scoli nu vor mai fi obligati sa revina la catedra!

Directorii de scoli nu vor mai fi obligati sa revina la catedra!

 LIVIU AXINTE, liderul LSI Botosani  

Doua dintre cele patru propuneri ale Ministerului Educatiei cu privire la reducerile din invatamant nu mai sunt valabile, astfel ca nici estimarea de 165 de norme disponibile anuntate de Inspectoratul Scolar Judetean Botosani, fara a se face disponibilizari, nu mai este valabila, fiind nevoie de o alta analiza.

Liderul Ligii Sindicatelor din Invatamant, Liviu Axinte, a declarat miercuri ca, potrivit unor informari de la Ministerul Educatiei de marti, doar doua propuneri ar produce efecte pentru reducerea posturilor din invatamanat, respectiv reorganizarea unitatilor scolare cu cel putin 300 de elevi pentru a obtine personalitate juridica si organizarea claselor I,V si IX din unitatile de invatamant din mediul urban, la limita maxima prevazuta de lege.

Celelalte doua propuneri inlaturate fac referire la stabilirea obligatiei de catedra pentru toti directorii si directorii adjuncti la 6-12 ore pe  saptamana in functie de marimea scolii si renuntarea la reducerea normei didactice de predare cu 2 ore pe saptamana pentru personalul didactic cu gradul didactic I cu o vechime in invatamant de peste 25 ani.

"Atunci cand doamna inspector general a estimat ca doar 165 de posturi pot fi reduse fara a da oameni afara, erau luate in considerare toate cele patru propuneri ale ministerului, dar ieri doua dintre cele patru propuneri nu mai sunt valabile, de ieri, deci, aceste estimari nu mai sunt valabile si trebuie o noua analiza a situatiei", a precizat Liviu Axinte, liderul LSI Botosani.

Sindicalistii asteapta o noua analiza a ministerului, care a stabilit ca in cursul zilei de joi va comunica sindicatelor masurile pe care le va lua ministerul la nivel central, urmand ca inspectoratele sa adopte masurile si la nivel local pentru a se incadra in numarul de posturi fiantate.

"Primii disponibilizati vor fi cei cu statut de suplinitori. Nu stiu in ce masura se vor face reduceri prin disponibilizarea laborantilor, pentru ca sunt foarte putini in licee, reduceri prea mari nu se fac nici prin disponibilizarea personalului de intretinere a scolilor, pentru ca si asa este deficit cu oamenii de serviciu in scoli, si daca ii da pe toti afara cine mai face curatenie?", a adaugat Axinte.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
127

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
208

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
451

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...