Daca Ministerul Sanatatii isi asuma raspunderea, Ada Macovei este de acord cu vaccinarea fiului sau!

Daca Ministerul Sanatatii isi asuma raspunderea, Ada Macovei este de acord cu vaccinarea fiului sau!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Sefa invatamantului botosanean s-ar afla printre parintii care ar accepta vaccinarea copilului sau, doar daca Ministerul Sanatatii isi asuma raspunderea pentru vaccinul impotriva virusului gripei porcine.

"In momentul in care se va ajunge la o decizie unitara la nivelul tarii, probabil ca as accepta ca si copilul meu sa fie vaccinat. Daca Ministerul Sanatatii isi asuma raspunderea pentru vaccin si pentru campania aceasta, cu siguranta ca eu, ca parinte, nu ma voi opune, pentru ca Ministerul Sanatatii are toate informatiile si despre vaccin si despre reactiile secundare si despre modul de administrare a vaccinului, astfel ca eu, ca parinte, profesor de chimie, nu pot sa vin peste parerea unui medic avizat si a unui grup de medici specialisti care au hotarat lucrul acesta", a adaugat Ada Macovei.
 

Medicii spun ca reacţiile adverse determinate de vaccinul Cantgrip (vaccinul împotriva virusului AH1N1) sunt cele specifice oricarui tip de vaccin sezonier.

“Este vorba de o durere in mana care dureaza circa 15-20 de minute, dar care poate persista pana la 24 de ore. Daca pacientul se maseaza bine dupa injectie nu ar trebui sa fie probleme, spune Doina Mihaila, medic si membru in Comisia de Medicina de Familie din cadrul Ministerului Santatii. Ea a vaccinat peste 100 de persoane de la demararea campaniei in luna decembrie si spune ca nu a vazut alte reactii adverse.

Cu toate acestea, Mihaila admite ca pot exista cazuri de stari pseudogripale dar care nu sunt periculoase. Vaccinul este interzis persoanelor alergice la ou, la canamicina si gentamicina (antibiotice), celor care nu tolereaza zaharul si celor care fac tratament cu anticoagulante.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
86

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
196

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
637

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...