Fundatia Renasterea organizeaza la Botosani dezbaterea cu tema "Programul de prevenire şi depistare precoce a cancerului de sân şi de col uterin"

Fundatia Renasterea organizeaza la Botosani dezbaterea cu tema "Programul de prevenire şi depistare precoce a cancerului de sân şi de col uterin"

Mihaela Geoana, presedinte al Fundatiei Renasterea

Preşedintele Fundaţiei Renaşterea, Mihaela Geoană, si vicepreşedintele Fundaţiei Renaşterea, Cristiana Copos, vor efectua joi, 3 august 2009, o vizită în judeţul Botoşani, ca urmare a programului de investigatii medicale gratuite pentru sân şi col uterin oferite femeilor botoşănene de către Unitatea Mobilă de Diagnostic - Renasterea.

La ora 12.30, in Dorohoi, pe Pietonal, în faţa Unităţii Mobile de Diagnostic, va avea loc o întâlnire cu beneficiarele programului "Diagnostic mobil – sân şi col uterin".

La conferinţa de presă organizată cu acest prilej vor participa, alături de Mihaela Geoană, Cristiana Copos, vicepreşedinte al Fundaţiei Renaşterea, maestrul botoşănean Ioan Nemţoi, partener si susţinător tradiţional al Fundaţiei, directorul Autorităţii de Sănătate Publică Botoşani, Tamara Ciofu, preşedintele Asociaţiei EDUCAS, Mihaela Huncă, primarul Municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, alte personalităţi din domeniul medical sau al societăţii civile.

Actiunea va continua la Botosani unde, la ora 15.00, la Hotel Rapsodia, Sala George Enescu, se va desfasura conferinţa de dezbateri pe tema "Programul de prevenire şi depistare precoce a cancerului de sân şi de col uterin", la care vor participa autorităţi publice şi personalităţi din domeniul medical sau al societăţii civile, reprezentative pentru judeţul Botoşani.

Amintim că, începând din data de 25 august 2009, Unitatea Mobilă de Diagnostic a Fundaţiei Renaşterea staţionează pe Pietonalul din municipiul Dorohoi (Str. Grigore Ghica), pentru a efectua în mod gratuit mamografii şi teste Babeş-Papanicolau femeilor din judeţul Botoşani.

"În urma solicitărilor foarte numeroase, perioada prevăzută iniţial pentru acordarea acestor analize a fost extinsă cu o săptămână, până pe data de 11 septembrie 2009, timp în care va efectua aproximativ 225 de mamografii şi 450 de teste Babeş-Papanicolau", informeaza un comunicat al Fundatiei Renasterea.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
4

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
36

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei şi cei împreună cu el

astăzi, 08:04
20

Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Ne...