AXINTE: Doamna ministru a avut intentii bune, dar nu stiu ce putere politica are!

AXINTE: Doamna ministru a avut intentii bune, dar nu stiu ce putere politica are!

 LIVIU AXINTE  

"Negocierile pe marginea pachetului de legi pentru invatamant ne lasa un gust amar", spun sindicalistii botosaneni. Asta pentru ca, explica liderul LSI Botosani, nu au fost tratate serios lucrurile de catre politicieni.

"Doamna ministru a avut intentii bune, dar nu stiu ce putere politica are! Totusi, nu stiu de ce mai este ministru daca ii este impus din exterior ce trebuie sa faca?", se intreaba Liviu Axinte, presedintele LSI Botosani.

Cele mai mari nemultumiri ale sindicalistilor sunt cele legate de noua lege unica de salarizare, care se pare ca ii dezavantajeaza grav pe debutanti.

"Un debutant in invatatamant va avea un salariu mai mic decat il are acum, din cauza eliminarii sporurilor. Astfel, daca acum primeste un salariu de 956 lei brut, dupa noua lege va primi 780 lei brut", a mentionat Axinte.

Asta in conditiile in care, spune liderul de sindicat, guvernantii sustin ca noua lege unica de salarizare i-ar avantaja pe debutanti.

"Noi am sperat in mai bine, dar observam ca s-a taiat din nou la invatamant. In ciuda a ceea ce ni s-a promis, se pare ca cei mai dezavantajati sunt debutantii. Pentru celelalte cadre didactice, maririle salariale dupa noua grila se insriu intre 2 si 4%", a incheiat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din invatamant Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Reacția lui Zeljko Kopic, după ce Dinamo a fost „întoarsă” de Botoșani. Ce a spus despre incidentul din tribune!

astăzi, 12:15

În urma acestui rezultat, Dinamo se află pe locul trei în clasament, cu 17 puncte. De cealaltă parte, Botoșani a rămas tot penultima, cu 8 puncte. Zeljko Kopic, după ce Dinamo a fo...

Pelerinaj cu preoți și preotese la mănăstirile din județele Neamț, Botoșani și Suceava!

astăzi, 11:24

La inițiativa părintelui protopop Valentin Tofan, în Protopopiatul Piatra Neamț s-a organizat în perioada 23-25 septembrie, un pelerinaj cu preoții protoieriei și familiile lor, intit...

Cod portocaliu de vreme severă în județul Botoșani, anunțul meteorologilor!

astăzi, 10:16

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de vreme severă valabil de duminică, 29 septembrie, până luni, 30 septembrie, ora 10:00. Zonele afectate sunt Mold...