Frații Pavăl cumpără clădirea de birouri Ethos House de la un investitor grec!

Imobilul are o suprafață ȋnchiriabilă de circa 8.000 de metri pătrați distribuiți pe parter și șapte etaje supraterane Prin această achiziție, frații Pavăl își consolidează poziția a doua în clasamentul celor mai mari proprietari de clădiri de birouri. 

Antreprenorii Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, cumpără clădirea de birouri Ethos House din zona Floreasca de la omul de afaceri grec Anastasios Gkotsis, într-o tranzacție estimată la 24-25 de milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară. Anastasios Gkotsis a construit clădirea de birouri Ethos House din zona Floreasca în 2014, în urma unei investiții de circa 8 milioane de euro.

Aici au sediul companii precum Arval, BNP Paribas Cardif, Forte Partners, Crosspoint Real Estate și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România.

 

Imobilul are o suprafață ȋnchiriabilă de circa 8.000 de metri pătrați distribuiți pe parter și șapte etaje supraterane Prin această achiziție, frații Pavăl își consolidează poziția a doua în clasamentul celor mai mari proprietari de clădiri de birouri. Portofoliul de birouri al proprietarilor Dedeman are o suprafață de circa 356.600 de metri pătrați și cuprinde clădiri de birouri precum The Bridge din București sau The Office din Cluj-Napoca.

Cele mai mari achiziții din ultimii 5 ani au fost realizate de Pavăl Holding, CTP și AFI Europe, investitori care și-au consolidat pozițiile pe piață prin preluarea de portofolii de clădiri de birouri (Pavăl Holding și AFI Europe) și de parcuri industriale și de logistică (CTP). Preluările au reprezentat și ieșirea de pe piața din România a grupului austriac CA Immo, de pe segmentul de birouri a grupului sud african NEPI Rockcastle și de pe cel industrial a celor de la Globalworth. Gkotsis a mai trecut printr-un exit similar în 2017, când a vândut clădirea de birouri Polona 68 Business Center către milionarul israelian Teddy Sagi.

Clădirea de pe strada Polonă a reprezentat o investiție de circa 15 milioane de euro.

Câștigurile din Dedeman, reinvestite După ce au făcut din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, frații Pavăl au început să își diversifice investițiile. Până acum, spre sectorul imobiliar au direcționat cele mai mari sume, un total de peste 800 de milioane de euro. Au încheiat cea mai mare tranzacție a anului 2022 și cea mai mare tranzacție imobiliară realizată vreodată în România prin achiziția portofoliului de birouri al CA Immo, contra unei sume de 377 de milioane de euro; au plătit circa 200 de milioane de euro pe complexul de birouri The Bridge, alte peste 120 de milioane de euro pe complexul The Office din Cluj-Napoca, circa 90 de milioane de euro pe prima clădire de birouri din cadrul complexului U Center din București și 50 de milioane de euro pe complexul de birouri Dacia One din București.

Toate aceste achiziții îi poziționează pe locul 2 în clasamentul celor mai mari proprietari de spații pentru birouri din România, după Globalworth. În plus, frații Pavăl au încheiat un parteneriat cu omul de afaceri Ionuț Dumitrescu și firma acestuia, Element Industrial, prin care dezvoltă și vând parcuri industrial-logistice lângă orașe mari din țară. Investitorii și-au extins plasamentele imobiliare și în afara țării, în sectorul hotelier, prin achiziția monumentului istoric Grand Hotel Gardone din Italia din 2023 și a complexului hotelier de 5 stele Waldhaus Flims Wellness Resort, cu o istorie de aproape 150 de ani, din localitatea elvețiană Flims în 2024. Pe lângă investițiile imobiliare, frații Pavăl și-au extins plasamentele și în construcții (Cemacon și Promateris), în industrie (Alro și Conpet), energie (Transelectrica și Electrica), viticultură (Purcari Wineries), restructurare companii (ROCA Investments), pe piața colectării de deșeuri (Ecorep Group), a panourilor fotovoltaice (Simtel), în transport fluvial (Transport Trade Services), sănătate (clinica dentară Victoria, Farmacia Tei și Bebe Tei) și agricultură (Moldova Farming). Frații Pavăl au mai cumpărat un teren de 64 de hectare, în comuna Ștefăneștii de Jos (județul Ilfov), de la compania spaniolă Martinsa Fadesa. Terenul ar putea fi utilizat pentru dezvoltări de depozite, potrivit surselor Profit.ro.

În plus, ei au cumpărat de la Suzan Taher, fiica cea mare a lui Fathi Taher, terenuri cu o suprafață de circa 11 hectare în apropierea Școlii Americane din Pipera, pe care ar putea construi sute de apartamente și magazine, potrivit surselor Profit.ro. Proprietarii Dedeman lucrează și la primul lor ansamblu rezidențial, ce va fi construit pe un teren agricol din cartierul băcăuan Șerbănești.

În același cartier din Bacău, pe un teren de circa 7 hectare amplasat pe malul lacului Bistrița, se pregătește și construcția proiectului mixt Dedeman Campus, care va include un centru comercial. De asemenea, aceștia au consolidat și restaurat casa negustorului Nicolae Hlebnikian din centrul Bucureștiului, cumpărată cu circa 5 milioane de euro, despre care au anunțat că o vor transforma în sediu pentru companiile holdingului Pavăl.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Codul Rutier se schimbă. La ce trebuie să fie atenți șoferii pentru a evita amenzile usturătoare!

Wednesday, 23 April 2025

Codul Rutier a fost modificat, iar nerespectarea acestuia poate aduce amenzi de până la 3.000 de lei. În afară de amenzi, poliția poate suspenda inclusiv permisul șoferului, &icir...

România declară 26 aprilie zi de doliu în memoria Papei Francisc. Ce presupune ziua de doliu național!

Wednesday, 23 April 2025

Guvernul urmează să discute în ședința de joi un proiect de hotărâre privind declararea zilei de 26 aprilie zi de doliu național pe teritoriul României în memoria Sanctit...

Tânără depistată la volan, deși nu avea acest drept!

Wednesday, 23 April 2025

La data de 21 aprilie 2025, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au oprit pentru control, pe drumul județean DJ 282 H, în comuna Călărași, un autoturism condu...