Fostul sef al Memorialului Ipotesti, chemat in instanta

Fostul sef al Memorialului Ipotesti, chemat in instanta
Prejudiciu de aproape un miliard de lei vechi in umbra lui Eminescu. Actuala conducere a Memorialului Ipotesti i-a pus la curent pe consilierii judeteni botosaneni asupra masurilor dispuse pentru recuperarea prejudiciilor create la institutia de cultura in cauza, urmare a managementului defectuos.

Informarea vine dupa solicitarea facuta de Manuela Zarug, membra a Consiliului de Administratie al Memorialului, de a prezenta masurile de recuperare a prejudiciului deoarece "demisia directorului nu presupune si exonerarea de raspundere materiala pentru prejudiciile provocate institutiei".

Vinovat pentru producerea prejudiciului este considerat atat fostul sef al Memorialului, cat si contabilul.

Astfel ca, potrivit raportului, prejudiciul insumat de neregulile constatate in urma unui control ordonat de executivul Consiliului Judetean Botosani, se ridica la aproximativ un miliard de lei vechi.

"In data de 25 septembrie 2009 a fost depusa la Tribunalul Botosani, actiunea de recuperare a prejudiciului in suma de 89.903,30 lei, reprezentata de: neefectuarea expertizelor la un numar de 617 obiecte – 61021,30 lei; plata nedatorata la contractul de prestari servicii nr. 1.404/05.12.2006 – 24986,00 lei si cheltuieli cu transportul si diurna acordate artistilor care au prestat activitati la Zilele Eminescu – 3.896,00 lei", se arata in informarea pusa in cadrul sedintei ordinare de Consiliu Judetean, la mapa consilierilor judeteni.

Astfel, Consiliul Judetean a facut cerere de chemare in judecata pentru Cosereanu Valentin (fostul sef al Memorialui Ipotesi).

Fostul director dar si contabilul institutiei, sunt considerati vinovati pentru gestionarea necorespunzatoare a fondurilor publice, motiv pentru care s-a solicitat instantei angajarea raspunderii patrimoniale.

Sursa: Evenimentul de Botosani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Moartea cutremurătoare a lui Ionuț în Italia, în noaptea de Paști, într-un container de haine uzate!

astăzi, 13:32
127

Costantin Romeo Ionuț Antonie, tânăr român de 23 de ani, a murit într-un mod tragic duminică noaptea spre luni, în timp ce încerca să sustragă haine dintr-un contain...

El este cel mai scump „fotograf” din Botoșani, o poză depășește 1300 de lei!

astăzi, 12:49
590

Cel mai scump „fotograf” vine din Botoșani. Mai exact, de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.O poză făcută de el îi face pe...

Apă întreruptă și restricții în Dorohoi și alte două localități din județ!

astăzi, 12:25
124

Urmare a avariei produse în zona localității Dolina pe conducta din oțel Ø 600 mm, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani va restricționa furnizarea apei, astăzi 08 mai 2024, încep&a...