Greva pe timp nelimitat anuntata de sindicalistii de la DGASPC Botosani!

Greva pe timp nelimitat anuntata de sindicalistii de la DGASPC Botosani!

 MARIUS OROSANU, presedinte Sindicatul Impact Botosani  

Sperante prabusite! Mult asteptata sedinta de Guvern de miercuri nu a adus nicio veste buna pentru angajatii din sistemul de protectie a copilului din Botosani, care fusesera informati ca guvernantii vor aproba sumele necesare salariilor restante.

Disperati, salariatii sunt dispusi sa apeleze acum la masuri radicale: blocarea activitatii institutiei si greva pe timp nelimitat.

"Din informatiile pe care le am, nu s-a adoptat niciun fel de Hotarare de Guvern pentru acordarea salariilor anagajatilor DGASPC Botosani. In conditiile acestea, luam hotararea de a bloca functionarea institutiei incepand cu data de 5 octombrie, daca presedintele Consiliului Judetean nu va dispune o plata macar pentru doua luni (septembrie si octombrie 2008), reprezentand sporurile castigate in instanta. Nu e niciun motiv ca domnul Tabuleac sa mai amane vreo zi pentru ca, a declarat la un moment dat, ar dispune de o asemenea suma, dar, ca sa poata plati angajatii, trebuie sa fie macar cu data de 1 octombrie", a precizat in aceasta dimineata Marius Orosanu, liderul Sindicatului Impact.

Conform celor precizate de liderul de sindicat, este vorba despre circa 7-8 miliarde de lei, insemnand o suma de aproximativ 6 milioane de lei vechi pe luna pentru fiecare angajat.

Daca presedintele CJ va dispune plata acestor restante, atunci sindicalistii vor amana blocarea institutiei pentru data de 9 octombrie.

"Vom amana blcarea institutiei pentru 9 octombrie, lasand astfel timp sa se mai organizeze o sedinta de Guvern miercuri, avand astfel si autoritatile judetene posibilitatea sa faca toate demersurile necesare", a adaugat Marius Orosanu.

In ambele situatii ale declansarii protestului, pe 5 octombrie sau pe 9 octombrie, greva va fi pe timp nelimitat.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

El este cel mai scump „fotograf” din Botoșani, o poză depășește 1300 de lei!

astăzi, 12:49
399

Cel mai scump „fotograf” vine din Botoșani. Mai exact, de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.O poză făcută de el îi face pe...

Apă întreruptă și restricții în Dorohoi și alte două localități din județ!

astăzi, 12:25
91

Urmare a avariei produse în zona localității Dolina pe conducta din oțel Ø 600 mm, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani va restricționa furnizarea apei, astăzi 08 mai 2024, încep&a...

Elevi și profesori din Botoșani premiați la concursul „Student pentru o zi” de la Suceava!

astăzi, 12:19
55

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a organizat, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, cea de-a XIII-a ediție a Concursului interjudețean pentru licee...