Fostul sediu al DSP, în avansată stare de degradare! Au început să cadă bucăţi de tencuială! FOTO

Clădirea de pe strada Marchian, din municipiul Botoşani, în care a funcţionat până acum doi ani sediul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, se degradează tot mai tare, pe acoperiş începând să crească vegetaţie, iar bucăţi din elementele de arhitectură ornamentală au început să se desprindă, reprezentând un real pericol pentru trecători.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a făcut numeroase demersuri la Ministerul Sănătăţii în vederea alocării de fonduri pentru reabilitarea imobilului care este monument istoric, dar a informat şi autorităţile despre situaţia clădirii.

“Săptămânal merg persoane din instituţie care fac curăţenie şi aşa au depistat că fragmente mici din ornamentele de pe clădire au început să cadă şi atunci noi ne-am autosesizat. A fost făcută o evaluare de către Inspectoratul Teritorial în Construcţii atât la interior, cât şi în exteriorul clădirii, şi au fost făcute nişte recomandări. În primul rând, dumnealor ne-au recomandat să facem solicitare către Primăria Botoşani să ne avizeze efectuarea de lucrări de împrejmuire a clădirii dinspre strada Marchian astfel încât pietonii să fie protejaţi de eventualele desprinderi din elementele de arhitectură ornamentală a acesteia. O altă recomandare a fost aceea de a nominaliza o persoană din cadrul instituţiei care are cunoştinţe de specialitate care să fie responsabilă şi să monitorizeze în timp atât la interior cât şi la exterior clădirea şi să semnaleze conducerii pentru a lua măsurile corespunzătoare la timp. Am făcut nenumărate demersuri către Ministerul Sănătăţii de a obţine finanţare pentru a reabilita această clădire", a declarat Silvana Tudorache, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.



Zilele următoare va fi trimisă la Ministerul Sănătăţii o nouă notă de fundamentare, şefii DSP solicitând fonduri eşalonat pentru lucrări.

“Noi am eşalonat şi pentru anul 2014 am solicitat fonduri de 400.000 de lei, pentru expertiza tehnică, pentru documentaţia de avizare a lucrărilor de investiţii, pentru proiectul tehnic, detalii de execuţie şi securizarea zonei pietonale. Pentrul anul 2015 fondurile solicitate ar fi de 2,5 milioane de lei pentru începerea lucrărilor de consolidare, iar pentru anul 2016 fondurile solicitate ar fi de 2,1 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor", a menţionat Silvana Tudorache.




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bani pentru zilele orașului! (Foto, Video)

astăzi, 07:15

Căutând sponsorizări pentru Ziua Oraşului, un primar se decide să solicite o donaţie celui mai bogat patron din zonă. - Dumneavoastră ştiţi că mama mea e bolnavă şi că pensia ei nu...

Calendar ortodox, 9 octombrie: Sfântul Apostol Iacov al lui Alfeu; Sfântul Cuvios Andronic şi Atanasia

astăzi, 07:00

Sfântul Iacov al lui Alfeu a fost unul dintre cei 12 Apostoli ai Mântuitorului Iisus Hristos. El nu trebuie confundat cu Iacov, „fratele Domnului”, Episcopul Ierusalimului şi ...

PSD Botoșani, Marius Constantin Budăi: „Oprim toată România pentru că domnul Ciucă nu stă bine în sondaje?”

Tuesday, 8 October 2024

„Liberalii au  greșit enorm când au anunțat că rup coaliția, dar rămân la guvernare. În fața unei asemenea contorsiuni logice, omul obișnuit are o singură explica...