Fostul politist de la Mihalaseni, la un pas de a fi trimis in judecata

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani sunt aproape de a finalizara ancheta si de a-l trimite in judecata pe fostul politist din Mihalaseni, acuzat de omor, cercetare abuziva si loviri sau alte violente.

In prezent acesta se afla in arest preventiv, care a fost prelungit pe data de 14 ianuarie, si desi a facut recurs, magistratii Curtii de Apel Suceava au respins actiunea.

"In cazul inculpatului Alin Adam s-a cerut prelungirea arestarii preventive a acestuia, motivat de faptul ca nu a fost depus la dosarul cauzei raportul de constatare medico-legala a necropsiei. O sa vedem continutul raportului si o sa cerem probabil avizul comisiei de avizare si control din cadrul Institutului de Medicina Legala, in privinta legalitatii", a declarat Aurel Simion, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus începerea urmăririi penale faţă de Adam Alin-Marian, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor, cercetare abuzivă, loviri sau alte violenţe, constând în aceea că, în calitate de agent de poliţie judiciară la Postul de poliţie Mihălăşeni, judeţul Botoşani, în exercitarea atribuţiilor de serviciu privind identificarea furtului comis în seara de 15 decembrie 2011, dintr-un chioşc aparţinând unui cetăţean din satul Năstase, comuna Mihălăşeni, judeţul Botoşani, a exercitat acte de violenţă în scopul obţinerii unor declaraţii de recunoaştere de la două persoane suspecte, una dintre acestea suferind leziuni în urma cărora a decedat.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lecție despre independență și tărie de caracter cu micii cititori, la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoșani!

Friday, 25 October 2024

Coordonați de prof.Cristina Surdu, cei mici  au avut parte astăzi de o zi specială la bibliotecă. Au început un nou Club de lectură intitulat „Comoara lecturii". Pasionați ...

Social democrații botoșăneni la debut de campanie electorală pentru prezidențiale! (Foto, Video)

Friday, 25 October 2024

Alegerile prezidențiale vor avea loc în două tururi. Primul tur va fi pe 24 noiembrie, iar cel de-al doilea pe 8 decembrie, momente în care românii își vor putea alege noul ...

Elevii unui liceu din județ au învățat de la comisarii Gărzii de Mediu Botoșani cum să colecteze selectiv deșeurile! (foto)

Friday, 25 October 2024

Pentru că militează ca activitatea de colectare separată să fie un obicei zilnic, abandonarea deșeurilor să nu stea în caracter, iar exemplul lor să fie multiplicat, comisarii din cadrul ...