Capitanul vasului naufragiat in Italia lua cina cu o romanca in momentul in care nava a inceput sa se scufunde

O tanara romanca din Republica Moldova era alaturi de capitanul vasului de croaziera Costa Concordia in momentul naufragiului in apropierea insulei italiene Giglio, scrie Corriere della Sera, insa tanara nu figura pe lista pasagerilor sau membrilor echipajului.

Potrivit Corriere della Sera, tanara moldoveanca in varsta de 25 de ani se numeste Domnica, iar anchetatorii italieni incearca sa ia legatura cu ea, mai ales ca apare si intr-o fotografie facuta in portul Civitavecchia (situat in apropiere de Roma), punctul de unde incepuse croaziera. Procurorii incearca sa verifice unde se afla tanara in momentul producerii impactului.

Unii martori sustin ca tanara era pe punte alaturi de comandantul Francesco Schettino in momentul in care nava trecerea prin dreptul insulei Giglio; conform presei, capitanul a ales traseul cat mai aproape de insula pentru ca de acolo provenea seful ospatarilor, iar comandantul a vrut sa ii faca pe plac acestuia.

Intr-un interviu acordat PRO TV Chisinau, tanara Domnica Cemortan a declarat ca a implinit de curand 25 de ani si fusese angajata pe vasul de croaziera, dar contractul ii expirase, astfel ca acum se afla in vacanta si isi sarbatorea aniversarea cu colegii.

Cel putin 11 persoane au murit si alte aproximativ 20 sunt considerate disparute dupa ce vasul de croaziera Costa Concordia s-a scufundat partial, vineri seara, la cateva zeci de metri de tarmul stancos al insulei italiene Giglio.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dan Șlincu: „PSD la guvernare este garanția creșterii veniturilor pentru toate categoriile de populație”

astăzi, 08:13

„PSD la guvernare este garanția creșterii veniturilor pentru cei care muncesc sau au muncit o viață. Emiterea Hotărârii de Guvern prin care se aprobă creșterea salariului minim la 4...

Propunerea care ar schimba sistemul medical de stat: Angajări pe perioadă determinată, evaluări ca la privat!

astăzi, 07:58

Prof.univ.dr Diana Păun propune ca sistemul angajărilor la stat să fie schimbat. Aceasta a făcut referire cu precădere la modul în care sunt angajaţi medicii în spitalele de stat din...

Povestea misterioaselor catacombe de sub orașul Botoșani!

astăzi, 07:29

Orice botoșănean trecut de 50 de ani a auzit cu siguranță de legenda catacombelor de sub oraș. Unii se laudă că le-au și văzut sau ajuns măcar într-o anumită zonă a acestora. De a...