Fostul administrator al Apetrans, trimis in judecata!

Fostul administrator al societăţii Apetrans, Petru Apetrei, a fost trimis din nou în judecată, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, sub acuzaţia de înşelăciune în dauna statului, într-un dosar privind decontarea unor tichete de călătorie pentru veterani de război.  Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Apetrei Petru si Apetrei Marius Cătălin pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, cei doi, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale din municipiul Botoşani, au decontat nelegal tichete de călătorie pentru veterani de război, acordate in baza Legii 44/1994, pe mijloacele de transport auto aparţinând societăţii.

Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie 2004-ianuarie 2005, Apetrei Petru a decontat contravaloarea unui număr de 29.530 de tichete de călătorie cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 1.267.025 lei, iar în perioada februarie-martie 2005, iar în perioada februarie-martie 2005, Apetrei Marius Cătălin a decontat 2.141 de tichete de călătorie cauzând bugetului de stat un prejudiciu în sumă de 101.840 lei.

"Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei de judecată este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrunte principiul prezumţiei de nevinovăţie", informeaza Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani intr-un comunicat de presa.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Gest admirabil al unui pompier botoșănean: Și-a ”dăruit” ziua de naștere copiilor sinistraților din Galați! (Foto)

astăzi, 11:52

Copiii văd și simt lucrurile altfel, iar aceste zile, în care s-au văzut nevoiți să își părăsească propria casă, le vor rămâne în minte pentru totdeauna. Sunt putern...

Postul Părintelui Ionică, scos la concurs. Cine se poate înscrie și care sunt condițiile!

astăzi, 11:23

Dintre cele trei posturi clericale anunțate de Mitropolia Moldovei, două sunt din județul Botoșani. Este vorba despre postul de preot paroh la Parohia ”Izvorul Tămăduirii” din mun...

Razie de amploare în zonele ”fierbinți” din Botoșani! Două persoane băgate după gratii, amenzi de peste 20.000 de lei! (Foto)

astăzi, 10:57

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, a Inspectoratului General pentru Imigrări, a Inspectoratului Județean de Jandarmi  ...