Fost poliţist de frontieră, trimis la închisoare pentru contrabandă!

Un fost poliţist de frontieră din Botoşani a fost condamnat la închisoare cu executare, după ce a fost acuzat că a făcut parte dintr-o reţea care se ocupa de contrabanda cu ţigări.

Magistraţii Curţii de Apel Suceava l-au condamnat pe Gicu Epuraş, angajat al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, la trei ani de închisoare cu executare. Aceeaşi pedeapsă a primit-o şi liderul grupării Tiberiu Lucian Ceică. 

Alţi doi bărbaţi judecaţi în acest dosar, Andy Florea şi Andrei Bănărescu, au primit câte doi ani de închisoare cu executare sentinţele fiind definitive. (Vezi DECIZIA instanţei)

Ceilalţi membrii ai grupării au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare.

Incepand cu luna februarie 2013, procurorii din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Botosani, impreuna cu politisti din cadrul BCCO Suceava, Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Botosani, cu sprijinul politistilor din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Botosani, al Serviciului Judetean Anticoruptie Botosani, Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Botosani, in cadrul a doua dosare penale, au actionat pentru destructurarea a doua grupari infractionale organizate ce actionau pe zona de nord a judetului Botosani, la granita cu Republica Moldova si Ucraina, savarsind in mod organizat si repetat infractiuni de contrabanda in detrimentul bugetului de stat. In cursul cercetarilor s-a stabilit ca gruparile infractionale organizate au traficat in perioada februarie-noimebrie 2013 cantitatea de 597.351 pachete cu tigari de contrabanda, reusindu-se in perioada de monitorizare confiscarea cantitatii de aproximativ 100.000 de pchete de tigari de diferite marci.

La perchezitii au fost gasite diverse cantitati de tigari si bunuri folosite de inculpati in activitatea infractionala, care au fost ridicate.

Contrabandistii introduceau pe frontiera verde, peste raul Prut, tigari, care erau introduse de regula de cetateni moldoveni, preluate de segmentul romanesc al gruparilor de la malul raului Prut sau din zona de frontiera, transportate si depozitate in mai multe locatii cu ajutorul mai multor persoane si ulterior transportate catre pietele de desfacere catre diversi beneficiari care le introduceau pe piata de valorificare, pe piata neagra.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Închidere de sezon moto organizată de tinerii liberali, la Botoșani!

astăzi, 17:13

Astfel, la ora 12.00, aceștia sunt așteptați în parcarea Amfiteatrului Cornișa de unde vor pleca într-o plimbare pe Drumul Mănăstirilor. După-amiaza, pasionații mersului pe două r...

DOLIU în presa botoșăneană: Jurnalistul Ghenadie Prisăcaru s-a stins din viață

astăzi, 17:06

”Am decis să depun actele pentru cetățenie la Botoșani, fiind mai aproape de casă. Între timp, am încercat să mă angajez la București, dar era o perioadă foarte complicată....

Au spart trei magazine dintr-o comună din Botoșani, prejudiciul se ridică la 7.500 de lei!

astăzi, 15:54

Polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele a doi tineri, din comunele Concești și Hudești, bănuiți de comiterea infracț...