Flutur de la Suceava a anunțat că s-a semnat contractul pentru Autostrada A 7: Siret - Suceava – Pașcani – București

Flutur de la Suceava a anunțat că s-a semnat contractul pentru Autostrada A 7: Siret - Suceava – Pașcani – București

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că astăzi s-a semnat contractul pentru viitoarea autostradă A7 Siret- Suceava – Pașcani – București.

Gheorghe Flutur a participat, alături de primarul Sucevei, Ion Lungu și primarul din Siret, Adrian Popoiu, la semnarea contractelor pentru realizarea studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice pentru tronsoanele Siret – Suceava și Suceava – Pașcani, pe o lungime de 101 de kilometri.

 „Acest lucru dă o altă perspectivă de dezvoltare a întregii zone a Bucovinei, pornind de la Siret. Orice primar, orice om care dorește în viitor să se gândească ce-l așteaptă trebuie să fie mai optimist și să spere că această legătură între Suceava și Capitală, în următorii ani este posibilă pe un drum modern, să faci 4 – 5 ore până la București”, a precizat Gheorghe Flutur.

Acesta a mai adăugat că premierul României, Ludovic Orban a anunțat, la Bistrița Năsăud, demararea procedurilor pentru Autostrada Nordului, Suceava – Vatra Dornei – Dej - Satu Mare - Petea.

Președintele CJ Suceava a mai  declarat că autostrada A7 va fi construită cu fonduri europene, din cele 80 de miliarde de euro de care România va beneficia în următorul exercițiu financiar european.

Gheorghe Flutur a precizat că a solicitat ca autostrada A7 să fie inclusă în programul de reziliență al Uniunii Europene, ceea ce înseamnă respectarea unor termene foarte stricte pentru finalizarea investiției.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
759

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
73

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
298

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...