FLORIN TURCANU: "Cine este Ludovic Orban? Cand ma voi duce in casa lui, sa ma dea afara, deocamdata sunt in PNL!"

FLORIN TURCANU: "Cine este Ludovic Orban? Cand ma voi duce in casa lui, sa ma dea afara, deocamdata sunt in PNL!"

 FLORIN TURCANU, deputat de Botosani, lider PNL Botosani  

Liderul PNL Botosani, Florin Turcanu, este la un pas de a pierde functia, dupa ce, miercuri, a refuzat sa voteze la vedere, asa cum se stabilise in partid.

Pentru ca Guvernul Boc a obtinut in Parlament cu mult peste numarul de voturi preconizat, este lesne de inteles ca mai multi liberali si social-democrati au sustinut noua majoritate parlamentara, formata din PD-L, UDMR si independenti, printre acestia din urma aflandu-se si botosanenii Liviu Campanu si Nicolae Rebenciuc.

Ludovic Orban a anuntat, imediat dupa votul din Parlament, ca liberalii care au refuzat sa se conformeze indicatiilor partidului vor fi exclusi, urmandu-se aceeasi provedura ca la motiunea de cenzura.

Reactia lui Florin Turcanu nu mai surprinde, in conditiile in care, imediat dupa alegeri, si-a manifestat sustinerea fata de Calin Popescu Tariceanu in vederea intrarii PNL la guvernare.

"Cine este Ludovic Orban? Are partidul lui? Eu cunosc foarte bine statutul si nu cred ca statutul PNL functioneaza in interiorul Camerei Deputatilor. In Camera Deputatilor functioneaza un regulament clar, dupa Constitutia Romaniei, nu are cum sa ma excluda, nu este posibil asa ceva. Mai mult decat atat, eu sunt membru in Biroul Politic Central si nu sunt subordonat lui Ludovic Orban, sunt coleg cu Ludovic Orban. Nu imi fac nicio grija pe tema asta. PNL nu este partidul lui Ludovic Orban, cand ma voi duce in casa lui Ludovic Orban, poate sa ma scoata afara, deocamdata sunt in PNL si nu are el cum sa faca ceea ce isi doreste", a declarat deputatul Florin Turcanu, presedintele PNL Botosani.

De altfel, surse liberale au precizat ca intentia lui Orban este mai mult decat serioasa, la Bucuresti demarandu-se chiar procedura de inlocuire a acestuia, prin identificarea unui alt lider la Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

astăzi, 22:15
79

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

astăzi, 21:52
95

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...

Indivizi reținuți într-un dosar de trafic de droguri care ajungeau la minori din patru județe, inclusiv Botoșani! (foto)

astăzi, 19:47
116

În cursul zilei de joi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea a 4 inculpați (unu...