Sarbatori la pret redus!

Sarbatori la pret redus!
Cu totii stim cat de costisitoare sunt mesele festive de Craciun si de Anul Nou. In functie si de cati invitati avem la masa si cate feluri de mancare dorim sa servim, o masa festiva ne poate face o adevarata gaura in buget. Daca urmam cateva mici sfaturi, in schimb, putem face economii, avand o masa de Craciun sau Anul Nou bogata si eleganta, in acelasi timp.

Pregateste bucatele in casa. Chiar daca e mult mai usor sa cumperi ceva gata preparat de la supermarket, deseori e mai ieftin (si mai gustos!) sa prepari totul in casa. Mai ales ca, in preajma Sarbatorilor, supermarketurile au oferte speciale la produse precum faina, zahar, ulei, ingrediente principale in majoritatea mancarurilor.

In ceea ce priveste decoratiunile de Sarbatori, pentru a crea o atmosfera mai primitoare, nu trebuie sa faci mari investitii. Poti decora masa foarte simplu, dar elegant, cu lumanarele, crengute de brad si cateva ornamente de pom. Puneti in surdina un CD cu muzica de Craciun si atmosfera va fi perfecta.

Bauturile nu trebuie sa fie extraordinar de complicate, mai ales ca majoritatea invitatilor nu vor dori sa le amestece prea mult. E suficient daca servesti un paharel de tarie ca aperitiv, un pahar de vin la friptura si un pahar de sampanie la sfarsit. In schimb, ai grija ca totul sa fie de calitate!

Daca vrei sa pastrezi traditia in care fiecare invitat primeste, in ziua de Craciun, un mic cadou de la tine, sa stii ca nici aici nu trebuie sa cheltuiesti foarte multi bani! Un mic ornament facut de tine, dintr-un glob, o crenguta de brad si o fundita poate sa fie la fel de impresionant ca un cadou scump. Si invitatii tai voi ramane cu o amintire frumoasa.

In tara noastra, obiceiul e ca, de Craciun, masa sa fie cat mai imbelsugata. Astfel, nu e neobisnuit sa servim chiar 6-7 feluri de mancare. Totusi, te poti rezuma la mai putine feluri de mancare, pastrandu-le in meniu pe cele traditionale. Invitatii tai vor aprecia efortul pe care l-ai depus gatind 6 feluri de mancare, dar cu siguranta abia vor ciuguli din fiecare. Fii mai practic si nimeni nu iti va reprosa nimic.

Daca, pentru desert, consideri ca un cozonac iti consuma prea multi bani (si timp!), alege un fel de mancare mai simplu, cum ar fi o placinta cu dovleac. Vei economisi bani si, daca decorezi placinta cu frisca si o prezinti intr-un mod spectaculos, invitatii vor aprecia schimbarea.

 

 

 

gustos.ro

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii participanți la olimpiadele internaționale vor susține mâine prima probă a Bacalaureatului!

Luni, 20 Mai 2024
81

Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura pe 22 mai. În data de 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care învață &...

Prognoza meteo pentru perioada următoare: Când vine vara și unde vor fi vijelii!

Luni, 20 Mai 2024
222

Meteorologii anunță că, în perioada imediat următoare, temperaturile vor fi în creștere, dar ne așteaptă și episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens.20 - 27 m...

Armata Română organizează o nouă campanie de recrutare rezerviști voluntari!

Luni, 20 Mai 2024
115

Sunt disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare de pe întregul teritoriu naţional.&rd...