Florin Turcanu, pe lista parlamentarilor "penali" a Monicai Macovei

Florin Turcanu, pe lista parlamentarilor "penali" a Monicai Macovei
Europarlamentarul PDL Monica Macovei a postat pe blogul sau lista parlamentarilor care fie au fost condamnati pentru coruptie, fie au fost trimisi in judecata.

"Opinia publica s-a convins ca nu sunt "dosare politice". Sunt anchetati politicieni din orice partid, inclusiv din cele care au fost si sunt la guvernare din 2005 incoace; iar cand dosarele ajung in instanta (sau in Parlament pentru avize) si devin publice, vedem cu totii ca sunt acuzatii reale. Prin urmare, declaratiile politice care acuza DNA de politizare si prin care se cere demisia celor din alte partide, dar nu si a inculpatilor din propriul partid, sunt ipocrite", a scris Monica Macovei pe blog.

Macovei i-a trecut in revista pe Dan Ilie Morega si Cosmin Popescu, condamnati definitiv, dar cu suspendare, Eugen Badalan, Serban Mihailescu, Adrian Nastase si Virgil Pop, pe cei 13 trimisi in judecata. Acestia sunt Tudor Chiuariu, Nicolae Dobra, Ion Dumitru, Marian Ghiveciu, Dragos Iftimie, Miron Mitrea, Sorin Andi Pandele, Dan Pasat, Monica Iacob Ridzi, Mugurel Surupaceanu, Florin Turcanu, Catalin Voicu si Dan Voiculescu. Toate partidele parlamentare sunt "reprezentate", cu exceptia UDMR.

Botosaneanul Turcanu Florin, presedintele filialei PNL, figureaza la pozitia 11 a Parlamentarilor trimisi in judecata, cu urmatoarea justificare: "trimis in judecata in ianuarie 2011 pentru fals intelectual si uz de fals". (vezi AICI)

"Sunt 19 parlamentari in functie trimisi in judecata pentru fapte de coruptie, infractiuni economice si alte infractiuni importante; procesele sunt in diferite faze de judecata, iar unii (6) au fost deja condamnati, definitiv sau nu. Ei sunt astazi in Parlamentul Romaniei si provin din majoritatea partidelor politice", mai scrie Macovei.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

Marţi, 30 Aprilie 2024
69

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

Marţi, 30 Aprilie 2024
98

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

Marţi, 30 Aprilie 2024
91

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...