Florin Turcanu, fara emotii inainte de sentinta finala a Curtii de Apel Suceava: "Sunt pregatit pentru orice!"

Surpriza in dosarul in care se judeca apelul presedintelui Consiliului Judetean, Florin Turcanu! Acesta a dezvaluit ca, la termenul din data de 3 decembrie 2014, magistratii Curtii de Apel Suceava au anulat mai multe capete de acuzare. Potrivit lui Turcanu, judecatorii urmeaza a se pronunta pentru o presupusa fapta de fals sub semnatura privata, si nu pentru fals intelectual și uz de fals, cum suna sentinta initiala.

Astazi, la Curtea de Apel Suceava are loc un nou termen al procesului si ar trebui ca presedintele CJ sa afle sentinta definitiva.

"Astazi vom vedea exact parcursul vietii mele in ceea ce priveste politica si administratia. Sunt pregatit pentru orice. Pe 3 decembrie mi-au anulat capetele de acuzare la Curtea de Apel Suceava si au spus clar ca nu exista uz de fals si fals intelectual, nu exista fapta unui functionar public, ca nu am fost functionar public, au hotarat ca partidul este de drept privat, nu de drept public, si tot rechizitoriul a cazut si a ramas o presupusa fapta de fals sub semnatura privata, care, daca mergem pe Codul vechi, ar fi trebuit sa fi semnat eu in locul tau ca sa fie fals sub semnatura privata. Asta s-a intamplat pe 3 decembrie", a declarat joi dimineaţă Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean şi co-preşedinte PNL.

Florin Turcanu spune ca instanta a respins si solicitarile celeilalte parti din dosar, care a cerut "miliarde, sechestru si mai multe".

"La Suceava au respins toate solicitarile reclamantilor, care mi-au cerut miliarde, mi-au cerut sechestru si mai multe, mi-au respins si mie, ca am vrut martori si am cerut ca Inalta Curte sa se pronunte daca partidul este de drept public sau de drept privat, cu argumente bine facute. Si ei au considerat ca nu mai este necesar sa se pronunte Inalta Curte. Si s-au pronuntat cei de la Suceava, in sedinta din 3 decembrie. Au anulat toate capetele de acuzare, ca aveam vreo 20 si ceva de acte materiale, si au lasat doar o presupusa fapta de fals sub semnatura privata", a conchis Florin Ţurcanu.

Florin Turcanu a fost condamnat, in luna martie, de magistratii Judecatoriei Botosani, la 6 luni de inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de 2 ani si 6 luni, in dosarul in care a fost judecat pentru fals intelectual și uz de fals.

El a fost trimis in judecata la inceputul anului 2011, fiind acuzat ca in calitate de presedinte al PNL a folosit acte false pentru a le da afara din partid pe Cristina Bahrin si Aurelia Arosoaie, care si-au pierdut functiile de vicepresedinte al Consiliului Judetean, respectiv consilier judetean.

Atât Florin Țurcanu, cât și Aurelia Aroșoaie și Cristina Bahrin, dar și procurorii, au făcut apel la decizia magistraților Judecătoriei Botoșani, sentinta definitivă urmand sa fie anuntata astazi.
 
 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bebeluș român născut într-o ambulanță în Italia, mort după numai câteva zile de viață

astăzi, 14:29

Micuțul, relatează Corriere della Sera, s-a născut la numai 34 de săptămâni și a venit pe lume sâmbăta trecută, în timp ce mama sa, o femeie de naționalitate română, ...

Ea este ”diva” din Botoșani pe care instanța o obligă să muncească în folosul comunității!

astăzi, 13:40

Cunoscută în zona emisiunilor mondene și de cancan din România, botoșăneanca în vârstă de 28 de ani va schimba, pentru o vreme, ”peisajul” monden. Asta î...

A plătit 2.000 de euro pentru dreptul de a rămâne ilegal într-un stat Schengen!

astăzi, 12:57

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cu cetățenie R. Moldova, care a prezentat la controlul de...