Florin Țurcanu a reacționat după declarațiile lui Zmău: "Cer public domnului Sorescu să clarifice situația. Nu putem vorbi de jaf la Consiliul Județean"

Declarațiile făcute în ultima ședință ordinară de Consiliu Județean de consilierul Dumitru Zmău l-au deranjat pe fostul președinte al instituției, Florin Țurcanu.

Țurcanu consideră că, prin cele afirmate de consilierul județean, şi anume că în perioada 2012-2014 la Consiliul Județean a fost o “jefuială totală", se aduc grave prejudicii de imagine instituției și celor care lucrează la CJ.

Fostul președinte al Consiliului Județean îi cere actualului președinte să iasă public şi să clarifice situația, să expună exact ce sume a imputat Curtea de Conturi și pentru ce.

“Pentru buna informare a opiniei publice, având în vedere faptul că am făcut parte din echipa care a condus Consiliul Județean, cred că domnul președinte interimar Gheorghe Sorescu trebuie să clarifice public aceste aspecte având în vedere că a făcut parte din echipa care a condus Consiliul Județean, a avut toate atribuțiile delegate de președinte și toate deciziile au fost luate împreună. Declarația afectează imaginea instituției și a angajaților care lucrează în această instituție, nu știu la ce s-a referit domnia-sa, dar ca să vorbești de jaf... Nu există niciun raport al Curții de Conturi care să fi calculat vreun prejudiciu pe investiții. Cer public domnului președinte interimar Gheroghe Sorescu să clarifice aceste aspecte pentru că opinia publică poate înțelege prin declarația domnului consilier Zmău că la Consiliul Județean s-au furat banii cu sacul. Exclus așa ceva. S-au derulat investiții, programele care erau în așteptare au intrat la finanțare. Mi se pare o declarație politică și domnul Sorescu ar trebui să iasă să clarifice", a spus Florin Țurcanu.

Cât privește constatările Curții de Conturi, fostul șef al Consiliului Județean a precizat că “există niște documente care au făcut referire la 1 decembrie, la Revelion, unde avem aprobarea Consiliului Județean, au votat și consilierii județeni, sunt hotărâri. A fost un curs imputat consilierilor, care o să îl plătească, și ceva motorină pe la șoferi, e treaba lor. Eu asta știu. Era vorba de aproape un miliard de lei vechi. Nu cred că putem vorbi de jaf".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de informare și educare preventivă, realizate de ISU Botoșani în trei unități școlare din județ! (foto)

astăzi, 19:50

Peste 700 de elevi, cadre didactice și personal auxiliar au participat, astăzi, la mai multe activități de informare și educare preventivă desfășurate de pompieri la Școala Gimnazială nr. 4 ...

Primăria Botoșani, partener în Campania de iluminat architectural „Ziua Părinților de Îngeri”! (foto)

astăzi, 18:51

În semn de solidaritate cu familiile care au suferit astfel de pierderi, mai multe clădiri emblematice din 13 orașe din țară vor fi iluminate în culorile roz și bleu, simboluri ale sp...

S-a semnat contractul pentru extinderea rețelei de canalizare în zona Lebăda și satul Curtești! (foto)

astăzi, 17:50

Această investiție a fost solicitată de rezidenții din zonă încă din anul 2019, prin interpelări în Consiliul Local și adrese scrise. În urma acestor solicitări, Primăria B...